Als je ouder wordt

De tijd hij staat niet stil en loopt gewoon door en dat is maar goed ook .

Ik denk vaak terug aan vroeger hoe dat komt ik weet het niet maar wat ik wel weet dat is dat ik en wij allemaal ouder worden en daarom denken wij mensen vaak terug aan vroeger die goede oude tijd wandt dat is toch waar wij aan denken en ook zeggen .

Voor mijn geld dit zeker ik denk vaak terug aan die tijd en ja het klopt naar maten de mensen en ik zelf ouder worden is dat ook normaal denk ik.maar nu realiseer je eigenlijk hoe snel die tijd eigelijk gaat .de dag begind en is ook zo weer voorbij dat is de tijd die draait gewoon door 24 uur per dag 365 dagen niets kan de tijd ook stoppen vroeger dacht je daar niet bij na maar naarmate je ouder wordt komt dat van zelf en denk je terug .

Wij mensen en daar val ik zelf ook natuurlijk onder moeten leren dat de tijd die je hebt gekregen die moeten wij met zijn allen dan ook goed benutten en iedereen doet dat op zijn eigen manier en stippelt zijn weg en toekomst voor zich zelf uit de een doet het zus en de ander doet het zo en of dat dan goed is dat zal de toekomst dan later wel bepalen.

Het leven dat gaat met vallen en op staan en daar moeten wij van leren maar doen we dat niet dan kunnen wij daar later last van onder vinden .

Waarom ik dit schrijf is heel simpel ik kijk om mijn heen en wat ik zie is en nogmaals ik val zeker hier onder wij en ik zijn allemaal met ons zelf bezig dat is de harde realiteit mijn gezin is belangerijk mijn vrienden ook en de rest ja daar heb ik geen boodschap aan dat is hoe wij met elkaar om gaan ik en ik en de rest kan van mijn part stikken dat is hoe de wereld in elkaar zit .

Toen mijn moeder kwam te overlijden ging er bij mijn een knop om en ik realiseer mijn nu hoe betrekkelijk het leven eigelijk was wat mijn lief was dat was ik kwijtgeraakt en kreeg het niet meer terug ,en nu terug kijkend ben ik nog alleen over van mijn Familie en moet ik het daar mee doen  stil en geen belletje of een stem nee niks van dat alles weg is dat en het komt ook nooit meer terug en dat heet dan de tijd wandt deze loopt gewoon door .

Nu zet ik mijn vooral in voor de oudere en doen ik regelmatig vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis en ik geniet daar intens van ook help ik veel mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken dat doet mijn goed mensen helpen waar het kan en zolang het mag dat is wat ik doe en ik voel mijn daar goed bij even die lach en die glans in hun ogen daar is waar je het voor doet.

Ja ik heb veel fouten in mijn leven gemaakt maar ik heb daar ook veel van geleerd en misschien is dat ook wel de reden waarom ik nu vaak terug denk aan die tijd .

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.