Beoordelen de duif

Hoe gaan we te werk tijdens de selectie voor het nieuwe seizoen doen we dat op de afstammelingen van de duif of op de prestaties van wat de duiven hebben laten zien het afgelopen seizoen tijdens de vluchten .Ik zelf kijk eigelijk naar alle bij wat heeft de duif gevlogen hoe is zijn bouw wat heeft hij voort gebracht in de kweek wat hebben de jongen duiven gedaan hoe zijn hun prestaties geweest dit zijn allemaal factoren die mee spelen bij het selecteren van de duiven is dat moeilijk ja en zeker als je haast of geen jongen duiven vluchten hebt mee gedaan in dat geval selecteren we op de bouw en de afstamming. Wat zien ik graag bij de duif hij of zij moeten mooie van bouw zijn goed gesloten zijn van onderen een mooie gesloten vleugel met een goede verspringen daar in dat is hoe ik de duiven graag zie en op beoordeel en bij de oude duiven doen ik precies het zelfden alleen met dit verschil dat ik dan wel naar de prestaties van de duiven kijk en die bij mijn als jaarling niet heeft gepresenteerd die verwijder ik van de hokken ook al is hij nog zo mooie in de hand en voldoet hij aan alles Wat deze zou moeten hebben helaas daar kan ik niet mee verder en dat is dan de harde realiteit in onze mooie duivensport niet presteren dan ook geen plaats meer op het hok ik denk als je het zo zou doen dat je dan op de goede weg bent om iedere jaar beter te kunnen gaan en blijven te presteren en mee te doen om de prijzen succes met jullie selectie.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.