daar gaan we weer

Over twee weken ga ik beginnen met mijn duiven te koppelen zoals ik al eerder heb verteld waren de duiven zo aan het vechten met elkaar dat het niet meer leuk was om dat te zien. Ik heb toen besloten om hoe moeilijk ik het ook vond de duiven weer te gaan scheiden en wat gas terug te nemen met de duiven, dit betekende dat ik de duiven wat schraler ben gaan voeren om zo de vorm wat naar beneden te krijgen. Wat ik daar mee bedoel je voert de duiven wel gewoon de dagelijkse mengeling want ze mogen geen honger hebben dat is namelijk niet de bedoeling ik heb alleen het voer wat schraler gemaakt. En nu naar twee weken zie ik dat de duiven behoorlijk rustig zijn geworden. Dit advies had ik van Willem v Dam gekregen. Wat ik wel weer om me heen hoor is dat er bij veel liefhebbers weer veel onbevruchte eieren zijn ik hoor dat ieder jaar weer. Wat ik zelf denk is dat de duiven of gewoon niet goed zijn voorbereid naar de kweek toe of dat het te druk in het hok is en dan komen de duiven niet goed aan het paren toe ik zelf heb daar bijna geen last van want als het even kan en het weer laat het toe dan laat ik de duiven lekker even los en kijk dan maar eens om je heen overal gaan ze dan zitten en bedrijven dan de liefde met mekaar. En als je dat dan ziet weet ik zeker dat de eieren gewoon bevrucht zijn.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.