dag 2 koppeling

De duiven zitten nu twee dagen bij mekaar en ik mag niet mopperen, alles verloopt op rolletjes. Maar ik wil niet te hard roepen de duiven moeten nog los gelaten worden uit de broedkooien. En iedere liefhebber weet dan wel wat er kan gaan gebeuren. De duivinnen vliegen dan soms in de verkeerde kooien de doffer gaat er achter aan en dan is het bal vechten geblazen. Daarom is mijn advies zorg dat je de jaarlingen zoveel mogelijk als kan eerste los laat niet allemaal tegelijk want dan word het echt te druk en ook dat is weer niet goed voor de duiven ze zijn al super nerveus want ze komen voor het eerst na een dag of vier weer los. Je zal dan zien er zijn altijd duiven bij die doen precies wat jij wilt dat zijn de slimmeriken. Maar je hebt er ook duiven bij die halen het bloed onder je nagels vandaan die blijven maar proberen om bij een ander in de kooi te komen. En dan toch moet je het geduld kunnen op brengen om ook deze duiven de juiste richting op te wijzen  waar ze dan wel horen. Ik heb  vandaag wel even schoongemaakt. Ik doe dit altijd even een dag of twee niet en waarom doe ik dat, wil de duiven echt even aan mekaar laten wennen en als ik dan kom van hup jongens even aan de kant ik wil schoonmaken dat vinden de duiven echt niet leuk en daarom laat ik dit zo. Moet wil wel zeggen dat de duiven behoorlijk rustig zijn ze blijven tijdens de schoonmaak gewoon zitten en kijken een beetje van wat wil je nu baasje,  ik heb dat dat wel eens anders heb mee gemaakt maar nu dus niet. Ik denk dat dit komt om dat ik alles goed heb voorbereid en de duiven er rustig naar toe heb gebracht en dat merk je gewoon aan de duiven. Let maar eens op als je zelf heel druk bent en alles moet op dat moment gehaast gaan dat merkt de duif meteen, een duif voelt dit aan en niet alleen de duif maar iedereen. Dus mijn advies doe het rustig aan.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.