De eerste dag van de koppeling

Zoals ik gisteren al had verteld heb ik gisteren de duiven gekoppeld en nu de dag daarna staan ik versteld van de 26 kolpels die zijn gezet zijn alle koppels aangelopen dus dat is goed gegaan en mag ik tevreden zijn zeker wat betreft de jaarlingen geen vechtpartijen niets van dat alles ik denk dat de voorbereiding goed verlopen is ,en zoals ik u al had verteld waren de duiven er klaar voor en dat laten ze dan ook zien .Ik laat mijn duiven een paar dagen vast zitten en zal dan de kooien een voor een open zal zetten en zal dan wel kijken hoe dat gaat uitpakken voor nu verloopt het goed en ben ik tevreden .

Ik heb wel wat nest materiaal in de pannetjes gedaan ik heb gemerkt dat de duiven dat ook wel prettig vinden lekker naast elkaar in de broedschalen altijdvleuk om te zien ,tot zover is het nog te doen maar over een paar dagen dan gaat het beginnen en dat is voor mijn de tijd die ik liever snel voorbij zie gaan ,maar het hoort er bij deceen steekt daar wag meer tijd in als de ander en ik heb dan kok veel bewondering voor de duivenmelkers die nog elke dag naar hun werk toe moeten en het dan toch voor elkaar krijgen dat alles weer goed verloopt, smorgens vroeg weg gaan en dan komen de meeste pas savonds weer thuis en dan begind het voor hun en kijken of alles goed verlopen is ,ik denk zelf wel eens laat de duiven gewoon gaan dan komt alles wel op zijn pootjes terecht. Of dat ook zo is ……………………

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.