De eerste dracht voor de jongenduiven

Dinsdag de eerste jongenduiven dracht ik zelf heb niet mee ik bij blijf deze week de duifjes zelf nog weg brengen en het warme weer ben ik niet zo gek op en zeker niet met oosten wind dat is meestal gedonder met de jongenduiven.Mijn duiven vriend Ton Stenekes had wel zijn jongenduiven ingekorft 17 stuks en heeft dat bij ons in de vereniging gedaan zijn eigen club heeft niet mee gedaan ik was vroeg op om mijn doffers te laten trainen ik keek naar de mooie blauw lucht en er was geen wolkje aan de lucht te zien wat ik wel zag was een sluier onder de blauwe lucht en dat zien ik niet graag dat betekent dat er oost in de wind zi mijn doffers trainden goed en naar driekwartier waren deze weer op het hok terug,ik dacht dan maar even los mijn jongenduiven los wand de jongenduiven zullen nog wel niet gelost gaan worden mijn jongenduiven kwamen naar driekwatier terug en in mijn ooghoeken zag ik een koppel duiven aankomen ik dacht nee dat zijn toch niet de vlucht duiven al snel even kijken op de site en ja hoor de duiven waren om 7 uur gelost ik keek en zag mijn jongenduiven er achter aan gaan dat was niet de bedoeling en je begrijptbhet natuurlijk al weg jongen en uren weg maar ik dacht wat dom van mijn ik ben maar weg gegaan en vanmiddag was alles weer terug. Bij Ton zijn er nog zeven jongenduiven niet terug gekeerd naar huis ik hoop dat deze de weg nog terug zullen vinden en anders worden de jongen mischien wel op gegeven blijf hopen Ton dat is nu het kloten van deze mooie sport zo lach je en zo huil je maar het komt altijd ook weer goed vriend .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.