De eerste jongen morgen ringen

Morgen moet ik al mijn eerste jongenduiven al gaan ringen het is dat ik even kijk en dan zien ik hoe hard het gaat dus even opletten ik heb nu vijftig jonkies in de broedschalen liggen en dat is het twee eitjes waren onbevrucht maar voor de rest is alles uit gekomen en ik mag wel zeggen dat ik een goede kweek heb gehad tot nu toe en ik ben benieuwd hoe de jongenduiven zullen gaan opkomen .

De ringen zijn rood dit jaar en ik had vijftig ringen besteld dus het komt precies uit of het zo moest wezen ik wilde niet meer ringen hebben ik had nog een jongenduif tegoed van Hatty Roest en als het goed is komen daar nog wat jongenduiven bij van Jhon Boden maar dat is even afwachten heb nog niets vernomen van Jhon .

Het voer is nu weer op volle sterkte wand de duiven moeten nu vol kunnen eten met alles er op en er aan eten is nu belangerijk wand de jongenduiven moeten in eenentwintig dagen klaar zijn en daarom staat alles volop in de hokken de oude duiven mogen in deze periode echt niets te kort komen .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.