De eerste jongen

De eerste jong duifjes zijn geboren altijd weer leuk om te zien. De jongen komen van de twee kweekkoppels die ik nog over heb gehouden de rest van de kweekduiven heb ik verkocht maar deze twee koppels wilde ik graag zelf houden de duivenmelkers wilden ze heel graag kopen maar ik heb daar toch van afgezien. Uit een van deze koppels kwam mijn 7e teletekst duif van het afgelopen jaar en het andere koppel dat is de broer en die heb ik weer tegen een duivin van Willem v Dam gezet en die duivin komt uit het allerbeste kweekkoppel wat Willem heeft zitten. Deze loopt als een rode draad door zijn gehele duivenstam heen en daar komen eigenlijk al zijn goede duiven uit, zie zijn uitslagen maar eens van de afgelopen jaren als je dat ziet dan hoef ik niks meer te zeggen toch. De rest van mijn duiven doen het lekker en woensdag zitten ze alweer een week bij elkaar ik zelf denk dat ik de eerste eieren wel met een dag of 9 kan verwachten. Het weer is wat zachter geworden en de sneeuw heeft plaats gemaakt voor de regen en dat merk je dan gelijk in de hokken ze voelen wat klammer aan de duiven hebben daar geen last van die zitten lekker strak in het pak zoals ze meestal zeggen en lekker met hun duivin dat geeft warmte genoeg. Ik heb de duiven vandaag niet los gelaten het regende behoorlijk en dat is niet echt lekker we wachten dan maar gewoon op een lekkere droge dag .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.