De jongen

Ik ben begonnen om de jongen duiven samen met de duivinnen weg te halen en ze te plaatsen in het jongen duiven hok. Het is wel even wennen maar de duivinnen die voeren de jongen duiven goed. Wat ik wel heb gedaan is een jong bij de doffers gelaten en waarom als ik nu alles meteen weg zou halen dan raken de doffer helemaal van slag en dat is niet de bedoeling. Ik moet wel zeggen dat ik het in de voorgaande jaren wel deed maar daar kom ik nu op terug. Als ik nu zie hoe goed ze de jongen blijven voeren en er boven op zitten dan kan ik niet anders zeggen goed zo jongens. Het is natuurlijk wel even wennen voor ze je haalt de duivinnen weg en je merkt dan wel dat ze het vreemd vinden ze zijn gelijk wat drukker dan normaal. En datzelfde geld ook voor de duivinnen natuurlijk, maar dat duurt meestal een paar dagen en je zal dan zien de rust kom van zelf weer terug. Nu kunnen we gaan beginnen om de doffers langzaam te laten gaan wennen aan het weg brengen en ze te leren wat er van ze verwacht gaat worden hard vliegen en vroeg op de kleppen en dan maar hopen dat het weer gaat mee zitten want daar zijn we echt wel van afhankelijk. We gaan het zien ik ben er klaar voor en ik hoop mijn duiven ook.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.