Donderdag

De oude duiven worden vanavond in gekorfd voor de tweede Midfond vlucht ze moeten dan 412 km gaan vliegen en dat op zaterdag met een oosten wind 3 en het zal niet af en toe een buitje onderweg de duiven kunnen er weer aan trekken en we reken dan maar op zes uurtjes vliegen .Ik ben de duiven wel wat zwaarder gaan voeren met wat meer vetten in het voer wand dat zullen de duiven wel nodig hebben als je dat niet doet dan komen de duiven wel op het einde wel wat brandstof tekort en dat is wat ze echt nodig zullen hebben . Dat is bij de mens precies het zelfde hard werken of trainen dan heb je goede brandstof nodig ik moet zeggen dat ik tevreden ben zoals het nu gaat de duiven komen netjes en goed naar huis toe en pakken netjes hun prijsjes mee ik hoop dat het zo door mag gaan wand dan mag ik niet mopperen . Maar we gaan het wel zien . Ik heb deze week even met mijn vrouw gesproken en haar vertelt dat ik einde dit seizoen wil gaan stoppen met de duiven . De reden ik heb het heel druk met mijn werk en het wordt me af en toe wel te veel het is elke dag zeven dagen in de week en dat het hele jaar door om 4 uur op staan om dan eerst mijn dingen te doen bij ons op het pand wand ik wil dan om 7 uur bij de duiven zijn om alles netjes te verzorgen en daar ben ik dan om 10 uur klaar mee .En dan gaan ik terug naar het pand en maak dan de rest van dag de dingen die ik nog moest doen af en dan begint om half 5 weer alles op nieuw en als ik dan om half 7 klaar ben dan hebben we rust . Dit doen ik nu al van af 1974 altijd met mijn duiven bezig zijn en dat hoort ook zo wand anders kan je de kampioen schappen wel vergeten .je moet je echt 100 procent geven in deze sport en als je dat niet kan moet je daar niet aan gaan beginnen .Wat ik zou willen is gewoon lekker het huis verkopen en op zoek naar een mooi appartement en als ik dan naar de duiven wil kan ik altijd bij vrienden gaan kijken om toch een beetje bij de sport te blijven maar dan beleef je het wel op een andere manier en is het moeten weg .Begrijp me niet verkeerd het is een mooie sport maar je moet er wel heel veel voor laten staan als je het goed wilt doen dan moet je daar heel veel tijd en geduld in stoppen .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.