De Jongen Duiven

Heb gisteren even de jongen duiven laten enten en heb ze zelf gelijk even behandeld tegen de stuitluis dit doe ik elk jaar bij alle duiven is wel belangrijk ze kunnen daar behoorlijk last van hebben en als ze het hebben merk je dat meteen . Ik zag bij mijn jongen en oude duiven helemaal niets en toch kan ik het iedereen aan raden om de duiven wel te behandelen .Toen ik vanochtend bij de duiven kwam zag ik mooie bolletjes mest en dons dat was goed om te zien ze hebben dus weinig last van het enten gehad maar dat kan nog komen dat duurt meestal een paar dagen en daar kunnen ze er even niet lekker van gaan zitten het hoeft niet maar het kan .Na dat ik de oude doffers heb laten trainen en ze weer had binnen gelaten was het de buurt aan de jongen duiven de ramen en de ren open en ze stormde naar buiten meteen de schuur op en op het schuurdak van de buren lekker rond lopen en overal aan pikken dat is het handels merk van mijn jongen duiven .Maar wat ze dus niet wisten ,ik had een verassing voor zo had ik dit pas geleden al in mijn vorige verhaal geschreven het werd dus tijd voor wapen twee de bezem en wat ze dus niet hadden verwacht is dat de bezem niet op de grond bleef maar de lucht in ging de jongen ze schrokken hun eigen te pletter lekker allemaal de lucht in kris kras door mekaar en dit herhaal ik dan een paar dagen achter mekaar net zolang dat ze weten dat de tijd van het lopen en pikken op de daken is afgelopen en geloof me dat hebben ze zo in de gaten , wel goed op letten dat ze door de schrik niet aan de dunnen gaan wand dan is het fouten boel dus wel met belijd doen wand de coli licht voor je het weet op de loer Uit voor zorg doe ik er altijd wat voor in het water voor komen is altijd beter als genezen je zal het zien het duurt een paar dagen maar dan weten de jongen wel wat er van hun word verwacht vliegen daar hebben ze de vleugels voor .let wel op je hebt altijd wel een paar jongen die echt stront eigenwijs zijn en het verdommen mijn advies op ruimen krijg je alleen maar last mee en ze houden de anderen jongen duiven daar mee op .Je zal zelf wel zien wat de slimste zijn in ieder geval niet de duiven die op het hok of het dak blijven zitten en dat terwijl de anderen jongen lekker aan het trainen zijn nee dat zijn niet de slimste. P.S,met opruimen bedoel ik natuurlijk geef de duiven weg aan iemand die duiven voor de gein wil houden .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.