De Kerst staat weer voor deur

De kerst staat alweer voor de deur en dat betekent dat we de boel weer gaan versieren en overal zie je de lichtjes alweer branden de mensen maken het ieder jaar gekker en ik moet zeggen kerst is voor mijn altijd heel moeilijk geweest ik zelf heb daar niks mee en waarom  vroeger hadden wij het niet zo breed thuis dat waren andere tijden toen maar mijn vader werkte hard en mijn moeder die verzorgden het huishouden en de kinderen wij waren met zijn drieën en mijn moeder had daar haar handen vol aan,ik denk veel aan die tijd terug en met wat ik nu weet dan had ik het heel anders gedaan.Kerst dat hoefde voor mijn niet maar  mijn voor vrouw wel zij vind het gezellig alles mooie versieren dat vind ze leuk ik zelf ben pas echt met de kerstversiering begonne toen mijn kleindochter Angel werd geboren toen heb ik elk jaar de heleboel versiert alles kon en Angel vond het prachtig samen met haar opa elk jaar weer alles versieren en als ik haar dan zie genieten dan besef ik pas wat ik toen allemaal heb gemist maar dat was toen.Ik heb vandaag de buitenkant in de kerstversiering gezet en ik moet zeggen het is weer gelukt nu nog binnen maar dat is na de sinterklaas eerder doen wij dat niet als onze goed heiligman weer terug naar Spanje is dan zetten wij de kerstboom op dat hebben wij zo geleerd  en daar houden wij ons dan ook aan .Ik heb de duiven even los gehad het weer was goed dus even een luchtje scheppen en de vleugels strekken dat doet de duifjes goed en als ik in de lucht kijk dan hebben de duiven daar nog plezier in ook .De rui bij mijn duiven is bijna voorbij ik vind af en toe nog wel een laatste pen maar dat is het dan ook wel mijn duiven laten nu veel dons los en dat is prima wand alle oude dons moet er wel uit, mocht dat niet het geval  zijn houd je duiven dan wat krapper maar wel als de laatste pen pas vol groeid is eerder zou ik het niet doen de laatste pen moet echt wel volgroeid zijn is deze nog niet volgroeid dan zou ik nog even wacht de laatste pen kost de meeste energie en dan hebben de duiven wel de volle mengeling nodig dus even opletten dan komt het best in orden succes

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.