De laatste jaren

De verandering in de duivensport is de laatste jaren behoorlijk veranderd de duiven zijn sneller geworden en dat geld voor alle disciplines maar wat mijn het meeste opvalt daar aan dat is dat ondanks de veranderingen het altijd de zelfde liefhebbers zijn die al jaren lang de toon aan geven op alle disciplines en dat houd volgens mijn dan gewoon in dat de liefhebbers de anderen altijd een stap voor zijn en daarom ook niet weg te denken zijn in de lijst van de  kampioenen .Gisteren schreef ik over het aan tal duiven wat je wilt houden op je hokken kijk naar de liefhebbers die het hardst presteren en kijk vooral naar de aantallen die zij mee geven op de vluchten hun percentage is elke week hoog en dat is wat ik dan ook bedoel met de juiste selectie maken duiven die gewoon elke week weer bij de eerste kunnen  zitten daar wordt op geselecteerd en dat zouden veel meer liefhebbers moeten doen .

Gisteren was ik even met een duivenmelker in discussie over het aantal duiven wat je wel of niet wilt houden hij was van mening dat je veel duiven moest houden en ook moet inkorven ik vroeg hem waarom dan , hij vertelden mij dat hij graag duiven ziet thuiskomen van de vlucht oké dat kan ik begrijpen maar in mijn geval zien ik liever een klein hok bestand met duiven die ook naar huis kunnen komen maar dan wel heel vroeg en ik heb niets aan een hok vol duiven waar van er misschien maar een paar bij van zijn die de lijst kunnen halen ,nee dat is voor mijn niets dat vind ik geld weg gooien . Ik noem dat concours vullers die heb je zat daar zit ik zelf niet op te wachten dat is goed voor de kas van de vereneging maar niet voor mijn portemonnee. De beste man begreep wat ik bedoelde maar bleef toch bij zijn stand punt .Ik zelf heb daar respect voor wand ook deze liefhebbers moet je gewoon in je vereniging hebben wand ook hun bleven de duivensport op hun manier en moet je hun wel in hun eigen waarden laten en laten genieten van hun duiven .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.