de laatste loodjes

Nog twee vluchten te gaan en dan is het voorbij .Het weer voor aankomende zaterdag ziet er niet al te best uit veel regen zowel in Nederland als in Frankrijk dus dat worden wel weer 2 nachten mand het is niet te hopen maar als ik jullie was reken zou ik er maar op rekenen .maar eerst maar even af wachten je weet maar nooit met het weer weet je het nooit.Gisteren de duiven even los gelaten eerst de duivinnen en daarna de doffers tot mijn verbazing liepen de jongen doffers gelijk hun nieuwe hok binnen en dat was goed om te zien een teken dat het de heren bevalt en dag gold ook voor de duivinnen dus dat was mooie mee genomen de verdeling is 37 duivinnen en 26 doffers twee doffers drie daarvan dat zijn mijn kwekers ik kan 24 doffers plaatsen en hoop dat er nog een of twee tussen de duivinnen zit we zullen wel zien is niet echt belangrijk wat wel belangrijk is en dat vertelde ik al eerder houd de gezondheid goed in de gaten tijdens de rui perioden dat is het moment dat de duiven behoorlijk kwetsbaar zijn de weerstand is dan behoorlijk laag en ze zijn dan behoorlijk vatbaar voor verschillende ziektes dus let goed op en wat ik veel hoor is dat veel liefhebbers hun duiven enten voor de ziekte paratyfus ik zelf heb dit nog nooit gedaan en heb daar ook nog nooit last van gehad dus wat is verstandig enten of het gewoon zo laten ik moet daar even goed over na gaan denken en zal daar zeker na vraag over gaan doen of dit wel verstandig is of het kwaad kan ik laat dit weten als ik genoeg informatie daar van heb tot die tijd doe ik gewoon mijn eigen ding .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.