De laatste terug

Vanochtend de doffers los gelaten en terwijl ik aan het schoonmaken ben zie ik achter mijn een duif naar binnen lopen v.i.a mijn deur ik zag gelijk dat het de 126 is deze was afgelopen  zaterdag achter gebleven ik maakten zijn broedkooi open en met het in vliegen zag ik dat hij scheef daar in vloog verdikkeme zijn vleugel ik pakte hem en bekeek zijn vleugel niets te zien en zo zie je maar weer een duif komt altijd naar huis terug alleen jammer mijn ervaring met dit soort blessures is dat je de duif niet meer hoeft te spelen deze blessures lopen de duuven meestal met een noorden wind op de duiven worden en zoeken door de wind de laagte op en op volle snelheid kan het dan gebeuren dat ze deze niet zien en als gevolg daarvan heb je dit .

Mijn jongenduiven vliegen zins kort samen uit en ik ben dik tevreden een mooie ploeg zie foto de gemiddelde training bestaat uit dik anderhalf uur en ook daar ben ik natuurlijk best te vreden over mijn jongenduiven luisteren perfect en bij het binnen lopen kiezen zij de juiste afdelingen en ook dat is prima ik heb er geen bezwaar tegen als ze bij elkaar gaan nu mag dat nog maar straks als de vluchten gaan beginnen dan is dat afgelopen maar tot die tijd mogen ze doen wat ze leuk vinden .

Het weg brengen van de jongenduiven wil ik als het weer wat warmer gaat worden mee beginnen ik heb ze twee keer weg gebracht en dat ging goed en als de liefhebbers dan vragen waar naar toe dan zeg ik ik begin op advies van wat duiven collega’s bij Muiderberg en dan steek ik over richting noordenloos en dan zo de a.27 op en als het goed gaat dan blijf ik dat doen tot de de eerste vlucht voor de jongenduiven doen ik het dan ook nog tijdens de vluchten dat weet ik niet maar tot de eerste vlucht breng ik ze elke week op een vaste dag zelf weg .

Aankomende zaterdag gaan de duiven weer mee dit keer 23 en dat wordt dden vlucht van 280 km en zoals het er nu voor staat weer met een noorden wind dus we blijven maar in de kou zitten het houd niet op ik hoop voor de duiven dat het wat warmer gaat worden .

Ik blijf mijn duiven wel verduisteren ik wil kijken of ik de laatste Vitesse vlucht de verduistering kan gaan op heffen ik bedoel wel een week voordat de eerste midfond vlucht gaat beginnen ik wil graag als alles goed blijft gaan de dagfond mee gaan doen en daarom verduister ik mijn duiven en is er bij mijn nog geen spraken van form ik hoop op deze manier deze te drukken en als dan de vluchten gaan beginnen op de midfond en de dagfond hoop ik dat de form er op komt maar tot die tijd blijft het verduisteren er op zitten en of ik het dan goed heb gedaan dat weten we na de laatste vluchten .

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.