De maand juli

Gisteren even met Bert de Clerx uit Almere zitten praten op gepaste afstand ik vroeg aan hem wat hij dacht over het vliegseizoen Bert antwoorde daar op dat het volgens hem niet eerder dan de maand juli er misschien een kans bestaat dat er wat vluchten georganiseerd gaan worden maar zeker niet eerder en als dat dan toch wel het geval zou zijn dan alleen in Nederland en dat vanaf de grens en dat zouden dan vluchten van honderd kilometer zijn van mijn mag het maar je zal je dan ook in je vereniging op gepaste afstand van je club genoten moeten houden dat zou betekenen een man naar binnen duiven afgeven en dat zo om toebuurten maar of dat gaat werken ik heb daar mijn bedenkingen over als ik alleen al om mijn heen kijk en dan zie hoe de mensen toch in de winkels vlak langs elkaar heen lopen dan denk ik bij mijn zelf jullie begrijpen het echt niet en geloof mijn nu maar daar helpt ook geen boetes tegen op het is het gedrag van de mensen die het verpesten voor diegenen die het wel doen dus als je mijn vraagt werkt dit op de duivenvereneging dan zeg ik uit alle eerlijkheid nee dus moeten wij gaan inkorven nee is dan mijn antwoord hoe graag ik het de liefhebbers ook zou gunnen niet doen tot dat het Coronavirus is bedwongen en niet eerder.Wat ik ook vernam is als wij dan zou starten met het nieuwe seizoen dan de vluchten te verlengen tot oktober of zelfs tot november dit in het geval met de jongenduiven is natuurlijk leuk maar hoe zitten de duiven met de rui en hoe lang wil je de rui gaan tegen houden en dat geld ook voor de oude duiven,ik zelf  ben al begonnen met de oude duiven te gaan verduisteren want wat je nu wilt voorkomen is natuurlijk dat de duiven hun eerste pennen gaan stootten want dat is natuurlijk niet de bedoeling en dat zelfde geld natuurlijk ook voor je jongenduiven maar hoe lang kan je de natuur voor de gek houden alles gaat gewoon door en dat geld ook voor onze duiven.Maar wat zou nu het ergste zijn wat er kan gebeuren de deuren blijven op slot en het hele seizoen gaat gewoon niet door het grootste probleem is natuurlijk de jongenduiven deze moeten hun ervaringen op kunnen doen en leren hoe zij naar huis terug moeten komen en dan hebben wij natuurlijk ook nog onze jaarlingen daar geld eigelijk ook het zelfde voor leren en thuis komen maar nu het aller belangrijkste zijn natuurlijk de jongenduiven wandt in het ergste geval kan je deze allemaal moeten op ruimen en waarom niet vliegen betekent geen ervaring  op de vluchten en geen verliezen met de oude duiven, dus is daar geen plaats voor inpassing van de jongenduiven en in het hok is maar plaats voor veertig duiven nu met de jongen daar bij zitten we al snel op een totaal van honderd duiven dus dat zou beteken in het aller ergste geval het opruimen van al de jongenduiven en bij mijn gaat dat dan om vijftig jongenduiven.Maar laten we maar hopen dat ze het virus snel onder controle gaan krijgen wand dat is vele malen het belangrijke dan onze duiven. Maar begrijpt uw mijn niet verkeerd met wat ik nu zeg mijn duiven zijn voor mijn heel belangerijk en ik zou het echt vreselijk vinden als dit zou moeten gebeuren maar je moet heelaas nu eenmaal keuze maken in het leven en in dit geval zou dat wel heel erg zijn voor alle liefhebbers in Nederland maar nogmaals ik hoop van harte dat het allemaal mee zal gaan vallen en ik wens iedereen een goede gezondheid toe .

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.