De tweede uitnodiging

Vandaag de tweede uitnodiging ontvangen van de school waar ik al eerder uitgebreid met de kinderen over het leven van de postduiven heb gesproken dit was een groot succes zodat de school het heeft voor gelegd bij de hogere leerlingen en deze waren zo enthousiast toen ze dit hadden gehoord nu wilden ze het zelf ook graag horen hoe het leven van een postduif er uit ziet en of de duif ook echt de kan rond brengen.Aan komende donderdag gaan ik met duiven vriend Ton Tennekes daar naar toe om de kinderen alles te vertellen en te laten zien hoe alles gaat in het leven van de postduif en zijn baas.Ik heb vandaag nog niet gekeken of de eieren al aan het uitkomen zijn ik wacht dan ook netjes de tijd af en zodra ik de eerste dopjes op de grond zien liggen dan weet ik dat de jongen zijn geboren ik kijk nooit of kom zeker niet aan de eieren ik laat alle duiven met rust en ik stoor de duiven dus niet tijden deze broedperiode in het verleden heb ik dat dus wel gedaan ik pakte dan heel voorzichtig de eieren onder de duif vandaan om te kijken of de eieren ook bevrucht waren, maar waar ik natuurlijk geen rekening mee had gehouden was de felheid van de duiven die sloegen er vlink op los en uw begrijpt natuurlijk wel waar dit verhaal naar toe gaat dus een paar flinke klappen op mijn hand en stuk waren de eieren, dat doen ik dus nooit meer ik laat de duiven gewoon met rust en dan komt alles best in orden.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.