de zesde dag

De duiven zijn nu allemaal los en op een enkele vechtpartijen na mag ik niet mopperen, iedereen heeft zijn kooi gevonden. Nu is het aan de doffers om te beginnen met het aan brengen van het nest materiaal. Ik zie dat graag duiven die een flink nest aan het maken zijn dat maakt ze goed broedbak vast ze vliegen de hele dag heen en weer dat is een lust om te zien. Als je dan weer in de namiddag op de hokken komt dan weet je niet wat je ziet alle broedschalen liggen dan vol geweldig, maar let wel op dat de duiven het niet te hoog maken je hebt er duiven bij die gaan maar door en dat is mooi om te zien maar als de eieren dan komen dan heb je de kans dat eieren er naast kunnen vallen en dat is niet de bedoeling. Wat ik altijd dan doe ik haal er de helft van af dat is beter. Wat je ook beter niet kan doen is als de eieren eenmaal gelegd zijn en de duiven zitten rustig te broeden geef dan geen nieuw nest materiaal meer de kans is dan groot dat de doffers weer gaan lopen slepen en dan kan de eieren in gevaar brengen of de jongen als deze er al zijn. Je hebt namelijk doffer die dan denken we kunnen weer gaan bouwen dit kan je wel doen als de jongen goed groot zijn dan kunnen ze voor een tweede nestje gaan. Als bij mij dan alles op eieren zit en de duiven broeden dan vijf dagen, bel ik de dierenarts op en laat dan de duiven allemaal enten tegen de verplichte ziekte paramyxo deze enting is verplicht. Als je dit niet zou doen kan je ook niet deel nemen aan de vluchten. Het zelfde geld ook voor de jongen duiven geen enting niet spelen dus enten de duiven.

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op de zesde dag

  1. Andere van de wiel zeggen:

    Dit ziet er allemaal wel heel gelikt uit Zeker hoe je elke dag de tijd neemt om verslag te doen en te laten zien hoe het eigenlijk allemaal gaat in de duiven sport ga zo door met groet
    Andere van de wiel

  2. Anoniem zeggen:

    We kijken net even op de site van jou we zijn behoorlijk onder de in druk van hoe uw dit allemaal doet en alles keurig voor mekaar .
    met groet jan en pim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.