Een berichtje terug van het n.p.o

Enkele weken geleden reageerde ik op het artikel van het n.p.o over hun dopingsbeleid het verbaasde mijn eengezins dat alle controles die waren uit gevoerd bij de duivenmelkers dat deze allemaal inorden waren bevonden en dat is natuurlijk goed en positief maar dan komt het en dan denk ik waarom moet je dit nu schrijven .In het artikel stond dat voor het nieuwe duivenseizoen 2022 het n.p.o de zelfde lijst gaat hanteren op het beleid van het dopinggebruik  in de België en dat vond ik gek ik heb toen een mail gestuurd en gevraagd om uitleg ik begreep hier eventjes niets van .Ik laat het andwoord van het n.p.o even plaatsen zodat u hun reactie hier op mijn colum kunt lezen .
————————————————————————————
Reactie NPO
Geachte heer Van de Linden,

Het klopt dat er in België een hele uitgebreide lijst is van middelen die niet gebruikt mogen worden.
Het verschil tussen de lijsten is dat in België middelen op de lijst staan die niet gebruikt mogen worden (met merknamen) en in Nederland groepen van stoffen.
Dat zijn bestanddelen die niet in toegediende middelen voor mogen komen.

Ik geef u een voorbeeld. Stel: we hebben een lijst waarop het middel “Vluggeduif” als verboden is vermeld, omdat er dexamethason in is verwerkt.
De fabrikant brengt vervolgens hetzelfde middel opnieuw op de markt onder de naam “Snelleduif”. Omdat een middel met die naam niet op de lijst staat, zou het gebruikt mogen worden.
Door met groepen van stoffen te werken, zijn alle middeltjes/preparaten waarin dexamethason (dat valt onder de groep “corticosteroiden”) is verwerkt verboden. Ongeacht de naam die aan het middel is gegeven.
Op deze manier hebben we een uitgebreidere “dekking” om het zo te noemen dan met een lijst van producten en merknamen die jaarlijks bijgewerkt moet worden.

Dus hoewel de lijst van België duidelijker en concreter is door het bij de naam te noemen, gaan wij ervan uit dat het noemen van groepen van stoffen meer middelen omvat dan deze lijst alleen.

Ik hoop dat dit uw vraag beantwoordt en anders mag u ons altijd bellen voor een gesprek hierover.

Met vriendelijke groet,

Marjan van Berkel
Secretariaat
—————————————————————————————–

Gisteravond was ik uitgenodigd om te komen eten in het verzorgingshuis de Veste ik kreeg deze uitnodiging omdat ik al jaren lang en iedere week vrijwilligerswerk daar doe en als dank daar voor krijgen alle vrijwilligers een etentje aan geboden maar met het oog op de corona is er besloten om het in twee ploegen te doen en ik was weer diep onder de indruk van de kook kunsten van de kok er stond een gisteravond gepland , en wat een leuk feestje was het en wat een heerlijk eten top , en zoals iedereen weet van mijn ben ik niet zo van de feestjes en eten  maar voor deze mensen maakte ik wel een uitzondering deze mensen verdienen in mijn ogen allemaal een lintje er zijn vrijwilligers bij die al meer dan 30 jaar vrijwilligers werk doen op de Veste in Naarden voor deze mensen maak ik een diepe buiging en kan ik daar alleen maar heel veel respect voor opbrengen .

Ik weet niet waar ik moet kijken in mijn duivenhokken het lijken wel plakplaatjes mijn duiven wat zijn die duiven strak en mooie aan het worden alleen al de aanblik doet mijn glunderen ik weet gewoon niet waar ik moet kijken .Mijn doffers die vechten gewoon van wie er op mijn rug of schouder kan gaan zitten en vechten het ook letterlijk op mijn schouder uit en als ik dan met mijn hand er tussen wil komen ben ik zelf aan de buurt en hoe het nu komt ik zou het echt niet weten .ik weet wel dat ik altijd een lekker luchtje op heb en misschien is het dat wel ik zal het even gaan onthouden voor het nieuwe duivenseizoen je weet het maar nooit .

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.