Een op gevangen jongenduif

Gisteravond kreeg ik een belletje van een liefhebber uit Montfoort bij Naaldwijk in de buurt met de mededeling ik heb een jongenduiven van u opgevangen ik dacht oké heb ik mijn dan vergist ik liep even naar mijn hok en telden mijn jongenduiven 49 stuks ik vroeg of ik het ringnummer even mocht hebben en hij noemden het op 21 1054744 ik zeg dat klopt deze is van mijn ik vroeg het adres en stapte in mijn auto een uur en vijf minuten was het rijden op de plaats aan gekomen belden ik aan en de liefhebber liep met mijn mee naar achteren om de duif even te pakken ,toen ik de duif zag merkte ik gelijk op dat deze niet was gestempeld in de vleugel en deze duif had een groene chip om zijn poot zitten en dat klopte niet ,ik heb namelijk bij al mijn jongenduiven en geen een uit gezonderd de grijze chippen om de poot gedaan en ook gelijk een telefoonstripje met mijn nummer daar op .Ik bedankte de liefhebber voor het opgegeven van mijn duif en ging terug naar huis eenmaal daar aangekomen heb ik even Bas Tiel gebeld en hem dit verhaal voor gelegd deze zei neem de chip mee naar de vereniging dan lees ik deze even voor je uit en dan weten wij van welke vereneging deze komt en ook gelijk wie de liefhebber is top gaan wij even netjes uit zoeken .En geloof mijn maar als ik weet wie deze liefhebber is dan hang ik je op aan het hoogste orgaan en zal ik daar zeker bij de afdeling en het N.P.O. melding van gaan maken, en ook zal ik persoonlijk de kosten die ik heb gemaakt bij je komen ophalen dat beloof ik je bij deze .Een ding moet je niet doen vliegen met een duif van een ander en kom bij mijn niet met het lul verhaal aan ik heb dat niet gezien wand daar geloof ik geen kloten van .Punt een de duif staat niet op je entlijst punt twee dus mag nooit worden ingekorft en ik ben dan ook benieuwd hoe deze duif dan is toe gewezen in de computer het betreft namelijk een andere serie en dan moet je daar als liefhebber een  eigendomsbewijs van hebben wil je deze laten deel nemen aan de vluchten ,ik ben dan wel heel erg benieuwd hoe dit heeft plaats gevonden in de vereneging. Ik zal dan ook zeker man en paard gaan noemen als ik donderdag te horen krijg wie dit heeft geflikt .Bij mijn staat een ding voorop je blijft met je handen van anders mans duiven af als er bij jou een duif binnen loopt hoe mooie die ook is meld je deze bij de liefhebbers van wie de duif is en deze zal je dan aangeven wat te doen met de duif dit is volgens mijn de procedure die je moet volgen en niets anders .

De jongenduiven kunnen door het slechte weer niet mee op de africhting en het blijft maar doorgaan maar voor aankomende zaterdag wordt het wel droog en met een noorden wind 4 kunnen de duifjes wel los ik zal even gaan kijken wat ik zelf ga doen of ik wacht op Duffel en blijf tot die tijd zelf twee keer in de week rijden tot dat ik er zeker van ben dat ik mijn duiven met goed weer kan gaan mee geven ,

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.