Eigen manden voor je duiven

Gisteren kwamen mijn duiven goed verzorgd naar huis terug en dat mag ook gezegd worden dank aan de heren van de lossing .

Maar even heel iets anders ik hoor toch steedts meer de verhalen dat er vereneging zijn waar jij jou eigen manden mag hebben en dat ook alleen jou duiven daar in komen.Mijn vraag is nu  mag dit en zo ja is daar dan toestemming voor nodig van de afdeling 7 of gebuurd dit op eigen initiatief van de verenegingen. Ook heb ik begrepen dat er verenegingen zijn die gewoon bij hun standaard 24 of 25 duiven in de manden doen en dat terwijl de voorschriften zijn van de afdeling op donderdag 25 in de manden en op vrijdag 28 alleen .Mocht de afdeling beslissen  dat het weer te warm wordt dan komt de afdeling van zelf met een bericht naar buiten dat de aantallen mogen worden gewijzigd . Maar zolang dat niet het geval is dan heeft men zich te houden aan de reglementen van de afdeling en moeten de verenegingen zich houden aan de regels van hun afdelingen.

Mag de inkorver van de vereneging van de liefhebbers hun duiven helemaal gaan na kijken of deze geen luis hebben ik denk zelf van niet en mag je de liefhebbers dan ook weigeren en dan terug naar huis stuuren met hun duiven ik dacht het niet wat je wel mag als inkorver dat is de liefhebbers daar op attenderen en zeggen dat ze de duiven daar voor moeten behandelen dat is wat jevals inkorver mag doen .De inkorver kan wel een duif weigeren als hij denkt dat een duif niet in orden is dan heeft hij het recht om na dat hij overleg heeft gehad met in dit geval met de tweede man die daar ook voor bevoegd is .En anders mag je de duiven niet weigeren volgens mijn . Mag je hun duiven dan in een aparte mand doen ja zeker als dat is besproken en is vast gelegd op een vergadering in jou vereneging dan mag dat en anders niet .

De jongenduiven zijn net van hun training en kwamen terug zetten met een vreemd koppel ik mis er nu nog drie en de andere die waren gewoon wat schrikkerig de lucht is hemels blauw en je merkt dan dat de jongenduiven daar wat last van hebben .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.