Even een simpele vraag

Gisteren zat ik even in mijn zelf te denken over de jongenduiven iedereen, als ik het goed heb begrepen leren de jongenduiven drinken uit een goot en willen daar zo mee berijken dat als de jongenduiven met de vrachtwagens mee gaan makkelijker leren drinken wand drinken is wel het aller belangrijk dat de jongenduiven moeten leren drinken in de wagens.

Maar ik vroeg mijn nu dus af hoe doen wij dat dan met de ouden duiven ,ik denk ik vraag dat even aan Harold Calis ik stuur Harold even netjes een berichtje met de vraag hoe hun dat doen en binnen enkele minuten krijg ik netjes een berichtje terug met Henk de oude duiven krijgen gewoon de vaste waterbak dat is niet zo belangerijk, maar de jongenduiven dat is anders deze moeten echt leren drinken zoals ze dat in de wagens doen , en dat was het advies van Harrold en ook al heeft de man het nog zo druk hij staat je altijd netjes te woord dank je wel .

Vandaag even een discussie over het ent beleid wel of niet enten van je duiven daar is voor mijn totaal geen discussie over gewoon alle verplichte entingen daar is bij mijn dus geen twijfel over. Daarbij komt gewoon ook nog bij niet enten is niet spelen, het betreft dan alleen de paramixso enting , en voor de rest mogen de liefhebbers het zelf uit maken .Ik zelf laat mijn duiven altijd enten met paramixso pokken en herrepes . De jongenduiven krijgen daarbij ook nog het cirkelvirus er bij ingespoten en dat is een vrij pittige vaccinatie de oude duiven hebben deze enting het afgelopen jaar al gehad en daar houd het voor mijn dan op dat en dan moeten de duiven als alles goed gaat gevrijwaard blijven van deze ziektes .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.