Even een vraag

Was even bij mijn vrienden Henk bisschop en Willem v Dam op hun landje even lekker bij praten over de duiven en even kijken hoe de rui bij hun verloopt ik vroeg aan hun hoe zij de duiven voeren tijdens de rui en waar je dan precies op moet letten wand wat ik zelf hoor en daar zijn de duivenmelkers wel verschillend over de een zegt volle bak de ander zegt weer 15 gram per dag is voldoende. Dus mijn vraag was aan Willem en Henk was hoe voeren jullie de duiven Wim zegt gewoon goed kijken en zorg er voor dat de duiven voldoenden voer krijgen en Henk was het daar helemaal mee eens. Ik zelf denk ook gewoon goed naar je de duiven blijven kijken hoe ziet de mest er uit zijn het mooie bolletjes licht er dons boven op als dat het geval is dan ben je goed bezig. Wel blijf ik van mening dat zolang de laatste pennen nog niet volgroeid zijn gewoon goed blijven voeren en pas als de laatste pennen er door zijn dan kan je het voer wat schrale gaan maken maar ik zeg er ook gelijk bij dat als je de duiven iedere dag nog laat trainen dan zou ik het niet doen en gewoon goed blijven voeren de duif geeft van zelf wel aan als je te weinig voert pak daarom af en toe eens wat duiven in je hand om te kijken of ze mooie op gewicht blijven en doe dat zeker als je de duiven niet meer los laat wand je hebt altijd de kans dat er duiven zijn die wat gaan aan vetten en dat is iets wat ik liever niet zie je  kan dat niet altijd voor zijn maar je kan dat wel op vangen door de duiven wat schrale te gaan voeren.Heb vandaag de duiven lekker los gelaten en ze hadden er nog goed de gang in. ik heb zoals ik al eerder had verteld het hok in twee afdelingen gedeeld en had de jongen duivinnen gescheiden van de oude duivinnen om te gaan kijkken of het rouleren wel werkt en ik wist niet wat ik zag alles liep vlekkeloos naar binnen en dat was lekker om te zien dus dat werkt prima dat gaat wat beloven voor het spel met de jongen duiven ik ben dan benieuwd maar dat gaan we volgend jaar wel zien.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.