Even een vraag

Het zat me toch niet helemaal lekker wat betreft het wat later leggen van de duiven ik ben dit niet gewend van mijn duiven. Ben daarom even langs Willem van Dam gereden en heb dit met hem besproken. Wat ik mijn namelijk af vroeg was, ik koppel de duiven nooit in januari maar om dat de jongen duiven vluchten een paar weken eerder beginnen dacht ik dan is het wel handig dan kan ik de duiven wel een maand eerder gaan koppelen. Deze vraag legde ik dus bij Willen neer en waarop Willem tegen mij dat zei dat zou best wel eens kunnen, probleem op gelost. Ik heb het met Willem  nog even over de 333 gehad deze duif vloog letterlijk alles en iedereen onder tafel won alles wat hij maar kon winnen. Wat een klasse duif helaas heeft Willem de duif verkocht deze zit nu in het buitenland. En laten de mannen deze week gebeld worden door het N.P.O met de mededeling dat de duif was geselecteerd voor de Olympiade, Willem was even stil en moest toen vertellen dat hij de duif had verkocht. En dan te bedenken dat de 333 op een midfond vlucht en dit was de laatste vlucht van het seizoen in de verkeerde wagen is gegaan en met hem velen anderen duiven. Want in plaats van 350 km die de duiven die dag moesten vliegen waren de duiven in de verkeerde wagen terecht gekomen en moesten de duiven 650 km vliegen in plaats van 350 km. En ieder duivenmelker weet als de duiven zijn gevoerd voor 350 km en ze moeten dan 650 km vliegen dan is brandstof op na 350 km en dan word het wel heel moeilijk voor de duiven om op tijd naar huis te komen. En de mannen maar wachten waar blijft de 333.  Dit was een zwarte zaterdag die zullen de mannen niet snel vergeten. Gelukkig keerde de 333 na vier dagen terug op het hok iedereen blij en ook de duif .

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Even een vraag

  1. Gerad van duin zeggen:

    Dit klopt helemaal daar is nooit over gesproken met geen woord dit noemen wij in de doof pot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.