Even terug denken

Even terug in de tijd.
Als ik nu even terug denk aan het jaar 1974 wat was het toen allemaal gemakkelijk gewoon wat voer, schoon water wat kalk en steen en dat was het. Wij hadden toen nog niet zoveel keuzen zoals nu de liefhebbers hebben in deze tijd. In die tijd waren er vier of vijf merken duivenvoer en daar moesten wij het mee doen. Maar als ik nu in 2019 kijk wat je allemaal niet aan duivenvoer en bij producten kunt kopen dat is gewoon om gek van te worden. Zoveel voermerken je wordt er echt helemaal gek van ik kan best begrijpen dat je als duivenmelker het soms echt niet meer weet voor welk voermerk je moet gaan. Ik zelf heb dit ook mee gemaakt ik voerde de duiven altijd het voer van Natural en was daar best tevreden over maar ik moest wel twee anderen zakkenvoer daar bij mengen en dat vond ik eigenlijk best vervelend. En daarom ging ik op zoek naar een ander merk  wat voor mij en de duiven het beste was. En nu sinds drie jaar heb ik het voer van Embregts-Theunis en ik mag zeggen dat ik daar heel tevreden over ben de duiven reageren goed op het voer en ik hoef niet meer bij te mengen met ander voer alles zit in deze zak voer wat een duif nodig heeft. Het is echter wel zo dat ik wel goed moet opletten met voeren het voer is namelijk rijkelijk goed gevuld en de duiven kunnen er iets te zwaar van worden maar als je gewoon even oplet en af en toe een paar duiven in je hand neemt dan kun je dat goed in de gaten houden en pas je het even aan. Dus een handje minder.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.