Het koppelen van de duiven

Hoe gaan ik precies te werk wat betreft het koppelen van mijn duiven .

Het koppelen van mijn duiven doen ik al zolang ik in de duivensport zit op een vaste manier ik kijk eerst of de duiven daar klaar voor zijn wand het heeft namelijk volgens mijn geen zin om de duiven te koppelen als je de voorbereiding niet goed hebt voorbereid de duiven geven dat zelf ook aan van baas wij zijn er klaar voor en zeker gezien met het zachte weer .Ik koppel de duiven meestal goed op goed maar wat is goed als ik dat wist dan was het koppelen zo gebeurt maar ik kijk naar de ogen ik let op de bouw en als dat een beetje over een komt dan kijk ik of de duiven ook nog met elkaar willen gaan koppelen, ik laat zeker geen duif in elkaar hakken en je ziet het snel genoeg of de duiven elkaar accepteren is datbhet geval dan blijven de duiven op elkaar staan en anders niet het heeft namelijk geen zin om met de duiven tot het uiterste te gaan om dat je het zo wilt moet je niet willen .Het gebeurt ook wel eens da een koppel duiven eerst elkaar wel leuk vonden en na een paar dagen bedenken van nee ji bent het toch niet haal dat koppel dan maar uit elkaar wand dat word dan niks .

Ik sluit de duiven altijd op en laat de koppels dan een paar dagen zitten om ze daarna na een voor een los te laten en te kijken of het zal lukken met de duivin deze moet dan blindelings de doffer gaan volgen hij moet zorgen dat de duivin de juiste broedkooi vind ,Het brengt wel veel werk met zich mee voor dat je alles zo hebt zoals jij het wilt hebben ,voor de vaste koppels is het geen problemen deze weten precies hoe het spelletje werkt maar voor de jaarlingen is het wel even wennen en is het allemaal nieuw .De doffers weten inmiddels wel welke broedkooien van hun is dat heb ik ze zelf al weken geledennal latennuit zoeken onder elkaar dus dat moet als het goed is gden problemen opleveren, maar zeg nooit geen wand niets is zo veranderlijk als een duif .De duiven moeten nog even wachten tot het zover is hun zijn er klaar voor maar ik nog niet ik moet mijn zelf daar echt goed op voorbereiden doen ik dat niet dan hoef ik niet aan het koppelen van de duiven te gaan beginnen bij mijn moet het precies zo gaan als ik het in mijn hoofd hebt en zo niet dan wordt er niet gekoppeld.

Soms denk ik wel eens bij mijn zelf ben ik soms autistische hebben ze wat over het hoofd gezien bij mijn ik heb namelijk een bloed hekel aan veranderingen daar moet ik mijn echt goed op voorbereiden en het klopt als ik zeg als het dan niet gaat zoals ik het wil dan is het voor mijn ook klaar .Wat ik wel weet van mijn zelf dat is dat mijn reactie vermogen sneller is dan mijn denk vermogen, dus ik doe eerst en denk dan later van ja dat had ik beter anders kunnen doen .Helaas heb ik deze diagnose wel mee gekregen van de artsen in mijn jeugd en het klopt en als ik daar dan goed nu over nadenk dan klopt dat helemaal .En vind ik het dan  erg ik weet het niet . Mijn andwoord is dan voor al de mensen die mijn kunnen ik ben wie ik ben en daar moeten de mensen het maar mee doen dat is mijn andwoord.

Ik houd mijn trouwe lezers zeker op de hoogte hoe het zal gaan met het koppelen .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.