Het moment

Vanochtend ben ik om 9 uur begonnen met het koppelen van mijn duiven en ik kijk nu even op de klok en het is precies half vier ik heb er ook bewust de tijd voor genomen goed gekeken of de juiste duiven op elkaar zijn gegaan en geen broer of zus op elkaar zijn gezet en deze fout had ik verleden jaar gemaakt en dat wilden ik nu graag voor komen dus lekker op mijn gemak 24 vliegkoppels gezet en twee kweek koppels totaal 26 koppels en als ik het nu snel zeg valt dat nog wel mee .In mijn ogen nog steedts te veel duiven maar het is niet anders ik zal gaan kijken wat het allemaal zal gaan worden .ik wil in ieder geval niet te veel jongenduiven ik bekijk dan ook de koppels waar ik in ieder geval wat jongenduiven van wil hebben en de rest laat ik dan niet uitkomen dan schud ik gewoon de eieren of ik leg een kunst ei er bij .De duiven moeten in ieder geval wel een jong groot brengen dit om de duiven goed broedkooi vast te krijgen wand dat is wel belangerijk vind ik .Wat ik zo kon zien ging het koppelen van de duiven vrij goed de doffers waren wel temperament vol maar ze hakte gelukkig niet in op de jonge duivinnen daar ben ik altijd wat voorzichtig mee ,maar het ging goed ik heb ze net eten en drinken gegeven en laat de duiven nu dden paar dagen opgesloten zitten zodat de duiven goed aan elkaar kunnen wennen en dan begind de pret het los laten van de koppels voor de vaste koppels is dat geen probleem maar voor de jaarlingen is dat even anders de doffers weten hun kooi wel te vinden maar nu de jongen duivinnen die moeten kijken waar hu  doffer naar toe gaat en als het goed gaat volgen zei dan de doffer ,als het goed gaat zeg ik er wel bij wand je hebt van die duiven dan denk je kom op is het nu zo moeilijk.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.