Hij heeft zijn plek gevonden

Vandaag even op bezoek bij mijn duiven vrienden de 3 musketiers Willem Henk en Ton zoals altijd eerst even een bakkie doen en even lekker bij praten wand dat kunnen duivenmelkers. De vrouwen hebben de naam maar de heren kunnen er ook wat van. Ton heeft zijn draai al goed gevonden. Zie foto gekleed als of het min 20 graden was zo zag hij er uit. Hij heeft het helemaal naar zijn zin. En de mannen zijn blij met Ton hij lult ze de oren van hun kop af maar daar hebben ze al wat op gevonden ik zag Willem en Henk samen met een kop telefoon op. Ton ga zo door je komt er wel. Bij mij gaat het goed met de duiven nog een paar dagen en dan is het zo ver dan gaan we de duiven koppelen ik pak er een paar in mijn hand ze voelen goed aan en volgens mijn zijn ze goed gezond. Alle mest is na gekeken en dit was allemaal in orde. Ik doe dat ieder jaar weer dan weet ik zeker dat ik de duiven met een gerust gevoel kan gaan koppelen. Ik kan iedereen dit aan raden zo voorkom je dat de kweek wel eens op een mislukking kan uit lopen.  Als alles goed gaat zet ik 24 vliegkoppels en 2 kweekkoppels in totaal 26 koppels. Ik vind het altijd weer spannend lukt het om ze in één keer goed te koppelen willen de duiven het zelf wel heb ik ze goed voorbereid of niet het is altijd weer af wachten uiteindelijk bepalen zij of ze er klaar voor zijn ik kan het wel willen maar de duif bepaalt het uiteindelijk,  vergeet niet het zijn dieren en daar moet je wel voorzichtig mee om gaan .

Ton Tennekes
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.