Jongen zijn afgespeend

Op een paar jongen duifjes na heb ik deze allemaal gespeend en zitten deze nu in hun eigen afdelingen. In het begin is het even vreemd maar als je dan in de loop van de dag even gaat kijken dan liggen ze allemaal gezamelijk bij elkaar lekker in het erwtenstro op de eerste dag doen ik helemaal niets ik zet geen water en zelfs geen voer neer dat doen ik pas de volgende dag waarom om dat de dag zelf doen de jongen niks die laat ik even wennen aan de nieuwe situatie voor de duifjes kan het best wat stress op leveren weg worden gehaald bij je ouders en dan meteen op eigen benen moeten staan.De volgende dag beging ik met de voerbakken neer te zetten en hang dan de blauwe waterbakken aan de wand ik laat het voer dan van een kleine hoogte vallen in de open voerbakken zodat de duifjes het kunnen zien het zelfde doen ik ook met het water zodat ze het kunnen horen en zien .En daarna laat ik ze met rust en als ik dan in de middag even langs ga om te kijken of alles goed gaat dan zal je versteld staan hoe slim de jongen duifjes eigelijk zijn en hebben ze al zelf gegeten en ook gedronken niet allemaal je hebt er altijd wel een paar bij die het gewoon nog niet begrijpen maar dat komt van zelf wel houd dat wel even goed in de gaten de jongen mogen niet gaan terug lopen dat is niet de bedoeling.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.