Koppelen op papier

Hoe gaan wij de duiven koppelen de meeste weten het wel de oudere koppels blijven op elkaar staan mits je de duiven wilt overkoppelen voor de jaarlingen is dat een heel ander verhaal ik zelf koppelen goed maal goed ik weet niks van de jaarlingen die moeten zich eerst nog gaan bewijzen of zij goede jongenduiven kunnen voortbrengen dat is natuurlijk altijd wel even afwachten je kunt het pas gaan zien als de jongenduiven vluchten gaan beginnen en tot die tijd moet je maar hopen en afwachten of je wel de juiste koppeling hebt gedaan ik zelf denk altijd maar zo je kunt nog zoveel jongen kweken je hoopt altijd dat daar weer een kampioenioentje tussen zal zitten of in iedere geval wat bruikbare jongenduiven.Het is niet gemakkelijk maar┬á als ik de duiven collega’s dan hoor praten hoe makkelijk het allemaal wel niet is zij gooien de duiven allemaal bij elkaar en de duiven zoeken zelf maar een partner ja dat kan ook maar dat kun je doen met vaste koppels maar niet met de jaarlingen volgens mijn wordt het dan een benden en lopen de duiven dan aan met wat later blijkt dat er niks goeds is uit gekomen en dat is volgens mijn niet de bedoeling en zeker niet bij mijn op de hokken ik ben nog een liefhebber van de oude stempel.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.