Koude Nachten

Zou het dan eindelijk gaan gebeuren, de nachten worden kouder de winter komt er aan. Ik persoonlijk vind het lekker in de nachten de vorst en overdag zo rond het nul punt met een lekker zonnetje dat noem ik lekker duiven weer. Mijn duiven zitten nu lekker op het nestje te broeden en het is lekker rustig in de hokken de doffers hoeven nu niet meer zo achter hun duivin aan te jagen want die zitten nu lekker op het nestjes en dat merk je dan meteen aan de doffers. Soms staan we er niet bij stil hoe veel energie de duiven verbruiken op de dag ze vliegen de hele dag heen en weer en hebben amper de tijd om te eten of te drinken en daarom moet je er voor zorgen dat de duiven wel goed kunnen eten. Ik voer de duiven dan in hun kooien en hang de drinkbakjes ook aan de kooien zodat ze ook kunnen drinken je zal dan zien dat de duiven samen rustig kunnen eten en drinken het is wel wat meer werk maar ik zelf zie dat de duiven dat prettig vinden . En als je duiven dan eenmaal op de eieren zitten dan gaan ik gewoon weer terug naar een keer per dag voeren waarom ik dit doe. Omdat ik vind als de duiven op het nest zitten zij dan veel minder energie verbruiken dan normaal en dan bestaat de kans dat de duiven weer een beetje te zwaar kunnen worden.Let wel op als je de duiven gewoon laat trainen dan voer ik de duiven wel twee maal per dag ,maar nu met de kou op komst blijven de duiven gewoon binnen. Bij binnen komst van morgen in de hokken hadden de duiven weer flink lopen vechten, en dit is al een paar dagen aan de gang en ik ben het nu helemaal zat ik heb per direct de kweek af gebroken alle eieren heb ik weg gehaald en de duivinnen meteen weer gescheiden ik weet echt niet wat het is ik zelf heb dit nog nooit mee gemaakt het lijken wel moord machines het is gewoon niet normaal ik laat de duiven nu maar gewoon gescheiden zitten tot eind februari en zie dan wel wat ik ga doen. Zoals je ziet je kan nog zo goed je best doen maar de duiven bepalen hoe het gaat en ik kan ze alleen proberen te sturen en niet anders . Komt dit omdat ik ze te vroeg ben gaan koppelen ik weet het niet maar de tijd zal het leren .

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Koude Nachten

  1. Beste Henk ik begrijp wat je bedoelt .
    We stoppen er allemaal heel veel tijd in en denken dat we alles goed hebben gedaan. En dan verpestten de duiven het even voor je .
    Volgens mijn heb je de juiste beslissing genomen en koppel je de duiven gewoon weer later en dan zal je zien dan komt het van zelf goed .
    Groeten Ronald v Dalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.