De teller staat op 14

De teller staat nu op 14 chips plus ringen van De jongenduiven die ik heb opgevangen en van deze duifjes zijn daar maar twee van opgehaald door de liefhebbers en van de rest dus geen  gehoor of simpelweg bekijk het maar dus maak maar dood is mijn te veel gedoe en ik heb daar toch niets meer aan en van de laatste 9 duifjes begind de ringnummers met 80 en deze duifjes komen allemaal uit Friesland  dan denk ik bij mijn zelf is het nu zo moeilijk je belt even met de duiven koerier en die zorgt dan netjes er voor dat het duifje weer terug word gebracht bij de huidige eigenaar maar ook dat zal niet gebeuren wand dat kost geld ,nee laat de duivenmelker die het duifje heeft opgegeven het maar dood maken .Wat ik zeker wil vermelden dat gelukkig  het grootste deel van de duivenmelker wel de moeite neemt en daar ook de rekening voor wilt betalen om hun duifjes terug te laten komen voor deze melkers gewoon een pluim ..

Vrijdag korf ik 27 jongenduiven in voor de vlucht van uit Duffel en zoals het er nu naar uit ziet wordt het weer goed ik ben benieuwd hoe de jongenduiven het gaan doen en ik hoop goed wand ik krijg hoog bezoek wand zaterdag komen twee mensen kijken hoe het zal gaan en wat ik heb begrepen dat deze mensen …………….. niet voor niets gaan komen dus heb ik exstra mijn best geaan en ik hoop dat mijn duiven dat ook vinden .Wordt zeker vervolg .

Betere tempraturen

Voor zaterdag staat de vlucht Duffel op natoer voor de duifjes 147 km moet geen probleem zijn alleen zien ik dat voor zaterdag een windkracht van West 5 wordt opgegeven is dat gunstig voor de liefhebbers in Almeren ik dacht het niet dus ik ben wel benieuwd wat het uiteindelijk zal gaan worden het is pas dinsdag dus nog 4 dagen te gaan .

Ik ben blij dat de temperaturen wat zijn gekelderd en dat is goed voor de duivensport en niet alleen maar voor de duivensport maar voor al de sporten weer even naar de normale waardes toe en dat is lekker voor de mensen en de dieren .

Ik kreeg een uitnodiging van mijn vereneging die bestaat 100 jaar om mee te gaan met een rondvaartboot op 18 september helaas voor mijn niet wand dan ben ik zelf op vakantie maar ik hoop natuurlijk dat mijn club genoten daar van mogen gaan genieten 100 jaar is natuurlijk een prachtige leeftijd voor de duivenclub .Wat ik wel zal adviezeren is dat iedereen wel daar voor zorgt dat hij of zij wel zijn zwemdiploma bij zich heeft en een zwembadje wand je weet het maar nooit beste allemaal heel veel plezier die dag en vooral niet lullen over de duiven maar genieten .

 

 

 

Dat was een mooie en warme dag

Gisterochtend vroeg op de fiets gestapt en lekker even naar Nijkerk geweest samen met Loes wij gingen even bij Constanste en Frank Dietvorst die staan daar op de camping even lekker een bakkie doen en uiteraard even lekker over de duivensport gesproken met Frank voor mijn is dat lang geleden dat ik met een duivenmelker een op een heb gezeten en ik moet je zeggen ik vond het echt gezellig Frank en mijn vriendin Constanste dan jullie voor de gastvrijheid .

Ik moet zeggen het was echt de juiste beslissing om de duiven niet te laten concoursen zelf op de fiets was de wind gewoon heet was ook eigenlijk iets te warm om te fietsen .

Ik hoorden dat de ingelaste africhting van afdeling 6 van afgelopen dinsdag heel slecht was gegaan en dat veel van de duiven weer zijn achter gebleven .En dan vraag ik mijn af waarom je weet dat het niet het best weer voor de duiven is en toch dan een africhting gaan doen ????? Ik zelf ben woensdag geweest of liever gezegd een vriend van mijn en het weer was in mijn ogen goed en dat bleek ook wel hoe de duiven thuis kwamen ,was het verandwoord ik vond op dat moment dat het goed was of heb ik geluk gehad ik weet het niet alles was weer thuis .

Maar gisteren fietsten ik dus naar Nijkerk en vlak voor de brug afslag Huizen en omstreken kwam een koppeltje van een duifje of 10 zo laag over het water heen vliegen dat ik dacht die hebben de duifjes even weg gebracht  en ook dan denk ik was het gewoon de training of toch een africhting voor de liefhebber zelf opdat moment dacht ik die duifjes zijn best inorden .

En daar vallen volgens mijn de meeste slachtoffers op de jongenduiven vluchten de duifjes die moeten honderd procent inorden zijn wand is dat niet het geval dan kun je het wel vergeten dan raak je echt de jongenduiven kwijt en natuurlijk raak je ook de jongenduiven kwijt door dat er iets goed is mis gegaan tijdens het lossen .

Even niks

Zaterdag 4.30 het is lekker koel buiten en zit lekker in mijn thuin achter de duiven die worden langzaam wakker ook voor hun is de ochtend koelte even lekker wandt we gaan weer een hele warme dag tegemoet, ik zet weer de baderbakken in de rennen zodat de duiven als zij daar zin in heben lekker kunnen baderen ,ik probeer het zo aangenaam mogelijk te maken .

Vandaag dus even geen duiven vluchten rust in de tent en genieten van weer een mooie dag ,ik zelf pak de fiets en ga met Loes naar Nijkerk fietsen even lekker ontspannen en de gehelen tocht die gaat langs het water dat is lekker en je kunt genieten van het  uitzicht ,ik fiets nu elk weekeinde gemiddeld 125 km met Loes en ik moet zeggen ik was er eerst ootegen een fiets met ondersteuning maar daar ben ik nu wel van terug gekomen gewoon supper .

Ik zit er aan te denken om het ook bij mijn duiven te doen komen ze misschien wat eerder naar huis . Maar even al gein op een stokje een geweldige uit vinding het enigste is alleen dat je niet meer terug wil naar je gewonen fiets .

Ik ben benieuwd wat het weer volgende week gaat doen en dat wij onze duiven weer mee kunnen gaan geven ,ik heb nog niet naar de weersvoorspellingen gekeken maar ik gaan er wel vanuit dat het wel goed zal gaan komen wordt vervolgd en geniet allemaal van jullie vrije weekend.

 

 

 

Echt warm

Het is heet warm en hoe je het ook wilt noemen niet normaal achter bij de duuven is het 40 graden Celsius en ik moet de duiven nog gaan schoonmaken dat wordt zweten .

Gisteren waren de duiven vanuit Kaatsheuvel binnen anderhalf uur allemaal weer netjes thuis en vond ik het een mooie dracht ,bij thuiskomst hadden de duifjes wel dorst maar dat mag en is normaal de temperatuur was toen de duifjes thuis kwamen rond de 25 graden Celsius.

Nu komt er geen duif los en laat ik mijn duiven lekker in de ren zitten ,en als ik dan kijk is het  rustig en liggen de duiven lekker naast elkaar in de rennen geen ruzie daar is het warm voor

Ik ben benieuwd wat het weer de aankomende dagen gaat doen ik hoop dat de verkoeling niet te lang op zich zal laten wachten en dat de duiven volgenden week weer mee kunnen .

Ik ben dan wel benieuwd of het dan Duffel zal blijven .

De juiste beslissing

De afdeling 7 heeft gisteren de juiste beslissing genomen om al de duiven vluchten afgelast te hebben de temperaturen die laten het niet toe om op een verantwoordelijke manier de duifjes naar huis toe te laten komen daarom geef ik mijn afdeling een dikke pluim .

Gisteravond belden een vriend van mijn met de vraag of hij mijn duiven mee kon nemen hij ging naar Kaatsheuvel ik moest even na denken en vroeg hoe laat wil je dan gaan rijden hij zegt ik moet om 5 uur weg en dan ben ik bij de klant om 6 uur dan zou ik de duiven kunnen lossen ,ik denk even na en zeg oke ik zet de duiven klaar dan kun je deze uit mijn thuin mee nemen en inderdaad hij heeft de duiven op gehaald ik zit nu lekker in mijn thuin en de klok die staat op 8.15 en hij heeft de duiven los gelaten om 7.15 het wdder is prima en de barometer die staat op 16 graden Celsius dus dat is nog prima te doen .

Nu hoor ik natuurlijk mensen denken maar de vluchten die gaan niet door en dan breng je toch je duiven weg ja waarom niet het weer is koel en een mooie helderen lucht en een kalm windje mooie vlieg weer toch ,en ik moet wel mijn Jongenduiven hebben nog weinig gehad en ik moet ook nog op vakantie dus voor mijn jongenduiven isvdit gewoon goed en ik vind het nu zeker nog verantwoord om de duiven weg te brengen .

 

De opvang ren is leeg

mijn ren die ik gebruik voor opvang duiven is leeg ik had daar 11 duiven in zitten die ik allemaal netjes opgegeven en verzorgd hebt van dez 11 duiven jong en oud hebben 3 liefhebbers de duifjes opgehaald en de rest was ziek misselijk en onderweg voor deze liefhebbers heb ik dan ook geen goed woord voor over wel vooraan in de rij lopen en een grote mond hebben van waar blijven onze duiven en als deze dan worden opgegeven dan gewoon of niet reageren of alles verzinnen om maar niet de duif te hoeven ophalen in mijn ogen waardeloze duivenmelkers grote sukkels een zwarte vlek in de duivensport.

De duiven die niet worden opgehaald die moet ik en ik zal het eerlijk zeggen die worden dood gemaakt hoe vervelend dit ook is en dat is de harde waarheid en dit mag zeker worden gezegd

Normaal wil ik hier niet over schrijven maar het is gewoon de harde waarheid en niets anders en deze mensen noemen zich dan duivenmelkers !!!!!!!!!!!! .

Vandaag gaan wij horen wat de afdelingen gaan beslissen wat betreft de vluchten voor het aankomende weekeinde de warmte neemt alleen maar toe en dat is ongunstig voor onze duiven .,ik moet wel zeggen het is nu 8 uur en het is bij mijn in de thuin 15 graden Celsius en de jongenduiven die zij al meer dan een uur weg maar het is even afwachten wat het gaat worden ik zelf als het wel door mag gaan en het is verantwoord dan korf ik mijn duifjes wel in .

Hitte golf opkomst !!!!!!!!!!!!!!

Ik ben benieuwd hoelang de afdelingen er over gaan doen nu bekend is dat deze week de temperaturen heel hoog gaan oplopen dik boven de 30 graden Celsius en niet alleen bij ons maar ook in België wordt het tropisch warm .Dus is mijn vraag is het dan verandwoord om de duiven daarin te gaan moeten lossen en zeker de jongenduiven wand die gaan volgens mijn meer dan 300 km vliegen aankomende zaterdag wat betreft de natoer die gaan naar Duffel toe dat is 147 km en dat met een noorden wind ik ben benieuwd.

Mijn jongenduiven zien er goed uit de trainingen van afgelopen zaterdag hebben zei goed gedaan en hebben de jongenduiven geen stress van opgelopen en dat is goed de jongenduiven trainde zondag alweer volop en dat beloofd wat voor aankomende week ,maar zoals ik al zei  ben ik benieuwd wat het gaat worden voor de aankomende week !!!!!!!


Vanmorgen kregen wij onderstaand bericht van het NPO:

Geachte afdelingssecretaris,

Zoals u in het nieuws hebt vernomen zullen we deze week en zeker in het weekend weer geconfronteerd worden met hoge temperaturen.

Dit zal zeer waarschijnlijk tot gevolg hebben dat het Hitteprotocol in werking zal treden.

Ondanks dat het nu nog te vroeg is om dit definitief te bepalen, willen wij U alvast de scenario’s schetsen waarmee u geconfronteerd kunt worden.

Wij bepalen uiterlijk woensdagmiddag 12:00 uur of het hitteprotocol in werking treed en wat er gaat gebeuren.

Mogelijke scenario’s voor jongen en natour vluchten;

We worden geconfronteerd met temperaturen van 29 graden of hoger in het vlieggebied en Noorden en of Oosten wind.

De weermodellen geven aan dat kans hierop zeer groot is.

Het Hitteprotocol schrijft in dat geval voor dat de transportduur moet worden beperkt tot 1 nacht mand en dat de vluchten worden ingekort tot maximaal 210 kilometer hart afdeling. De vlucht kent ook maximaal 1 lossing per afdeling.

Om voorbereid te zijn op dit scenario is het goed alvast een losplaats te kiezen die voldoet aan deze eisen.

Men dient een losplaats te kiezen in de gebruikelijke vlieglijn.

Temperaturen van 32 graden of hoger in het vlieggebied.

In dat geval zullen we alle jongen en natour vluchten afgelasten.

Om voorbereid te zijn verzoeken wij de afdelingen aan te geven welke losplaats zij verkiezen met ongeveer 210 kilometer afstand hart afdeling.

Wij kunnen dan alvast bekijken of de gewenste losplaatsen geen problemen geven qua lossingen en de lossingsvergunningen voorbereiden. Als U in het weekend zowel een jongen als ook natour vlucht hebt gepland dan laten we het aan de afdeling over hoe hiermee om te gaan. Bedenk daarbij dat zoals aangegeven in twee nachten zeer waarschijnlijk geen optie is.

Namens bestuur NPO

Voor afdeling 7 betekent dit dat als de vluchten door kunnen gaan we met de jonge duiven de vlucht zullen aanpassen in Quievrain met een totale afdelingslossing en de natour wordt aangepast in Duffel ook met een totale afdelingslossing!

Zoals u in het bericht van het NPO kunt lezen komt er uiterlijk woensdag een definitief besluit over het wel of niet doorgaan van de vluchten deze week.

En het bericht staat er op netjes op de afdeling site mijn complimenten aan de afdeling 7 voor hun snel reacties.

En nu afwachten en kijken wat het gaat worden ik zelf ben niet bang voor ooste wind de temperaturen die zijn het grootste probleem en zeker als de temperaturen al langer gaan houden de warmte die gaat blijven hangen en dat is het probleem ,maar woensdag horen wij hoe het gaat lopen .

 

De havik

Terwijl ik mijn verhaal wil gaan schrijven over afgelopen zaterdag hoor ik een klap en ik zie dat de havik na lang te zijn weg geweest bij mijn doffers een aanval doet ,deze meneer heb ik zeker al een paar jaren niet meer gezien en nu is hij daar weer en de doffers die zijn in geen velden of wegen meer te zien ,ik weet dat ik moet selecteren maar ik doe dat liever zelf daar heb ik volgens mijn de havik niet voor nodig .Gelukkig waren mijn jongenduiven net weer terug van hun training en waren al naar binnengekomen gelukkig .

Gisteren waren de jongenduiven mee op een africhting en kwamen supper goed naar huis terug ik was daar wel content mee wand de jongenduiven waren behoorlijk ziek geweest na de vlucht van Duffel en het was nu weer voor de eerste keer dat deze de mand in gingen .

Volgende week komen mijn duivenvriend op bezoek wand dan is het een echte vlucht en gaan de jongenduiven weer naar Duffel ik hoop van harte dat dat allemaal goed mag gaan en dat geld natuurlijk ook voor mijn duiven collega’s.

Zaterdag was weer een goede dag voor mijn vereneging en moet ik de hokverzorger van de Hr J Lamers gaan feliciteren met de mooie uitslag met zijn  jongenduiven . Zijn persoonlijke hokverzorger de Hr Crol is zeker geen onbekende in de duivensport en heeft daar voor gezorgd Heren van hartelijk gefeliciteerd. Ps Jan blijf lekker met Inge op Texel.

Gisteravond zag ik ook weer de uitslag van Jelger Klinkenberg man dat is niet normaal hoe die man te keer gaat met de jongenduiven supper weer gedraaid Jelger Klinkenberg.

Mijn doffers komen net terug en ik ben benieuwd wat de schade is ik hoop natuurlijk van niet maar je weet het nooit .

De africhting

Gisterenavond heb ik 27 jongenduiven ingekorft voor de africhting van uit Breda

De jongenduiven voelden goed aan dus ik hoop dat deze africhting beter zal verlopen dan de eerste vlucht van uit Duffel ,toen ging het voor heelveel liefhebbers echt goed mis veel duiven bleven er toen achter en waren bij veel liefhebbers de hokken gehalveerd bij mijn zelf bleef de teller op 10 stuks staan maar bij anderen liefhebbers was bij hun de schaden nog veel groter ik mag hopen dat het vandaag beter mag gaan ennik wens iedereen veel succes .

Gisteravond sprak ik ook even Robin Richter ik vroeg hem hoe het nu met de jongenduiven is hij andwoorde dat hij nog 6 jongenduiven heeft terug gekregen ik dacht gelukkig, ik vroeg hem of hij nog jongenduiven mee had hij vertelden mijn nee Henk . Ik kan mijn echt niet heugen dat Robin geen jongenduiven heeft in gekorft ,ik ken Robin Richter nu al heel lang maar als hij niet inkorft en dat wil wel wat zeggen wand in mijn ogen is hij op dit moment al jaren de te  kloppen man Jammer

Gisteravond vroeg iemand mijn hoe ik nu kijk naar vandaag de dag naar de duivensport en ik andwoorde ja wat zal ik gaan zeggen ik heb vandaag 2 vluchten afgerekend en ik moest 98,59 euro betalen voor 59 duiven die mee waren geweest ,ik vond dit behoorlijk prijzig en ik dacht nog daar kan een gezin een héle week van eten ,dit is niet leuk meer toch .Wat ik mijn wel ga voornemen dat mijn duiven bestand die normaal bestaat uit 24 doffers en 24 duivinnen terug word gebracht naar 24 en dat ik maar 24 jongenduiven zal kweken .

Wat ik nodig heb zijn goede duiven kijk naar Robin Richter en naar Co en Theus met weinig duiven spelen en top prestaties leveren , daar moet ik weer naar terug ik heb zelf altijd met 12 doffers gespeeld en niet onverdienstelijk dus wij gaan terug naar de basis .