De Doffers

De Doffers doen het goed ik heb ze nu op weduwschap staan en laat ze nu ook twee maal daags los en probeer de vaste tijden weer te gaan in voeren dat is belangrijk voor de duiven die weten precies hoe laat je komt en wanneer ze los mogen let maar eens op als je de duiven hebt gedaan en alles is klaar en je luistert na een half uurtje dan hoor je helemaal niks dan is het stil op de hokken en zo hoort het ook je moet ze echt niet horen wand dan is het fouten boel een doffer die je de hele dag hoort is echt niet je beste duif ze moeten stil zijn en het liefst zien ik ze op een kant van de vleugel liggen dan zijn ze lekker ontspannen maar voor dat zo ver is zijn we wel een paar weken verder .In het begin zal je dan ook zien dat het onrustig is op de hokken maar dat is normaal vergeet niet je haalt de jongen weg en hun duivin weg en dat is even schrikken voor de doffers en je zal dat ook meteen merken aan de mest die is dan niet wat je gewend bent maar dat is met een paar dagen zo weer over een uitzondering daar gelaten . Het weer word nu steeds beter en als dit zo blijft gaan ik de duiven weg brengen dat hebben ze echt nodig en dat zal je zeker de eerste keer wel merken maar als je dit twee of drie keer hebt gedaan dan kan je daar al niet meer tegen rijden dan zijn de duiven al thuis voor dat je terug bent en zo moet het ook zijn .

De jongen

Ik ben begonnen om de jongen duiven samen met de duivinnen weg te halen en ze te plaatsen in het jongen duiven hok. Het is wel even wennen maar de duivinnen die voeren de jongen duiven goed. Wat ik wel heb gedaan is een jong bij de doffers gelaten en waarom als ik nu alles meteen weg zou halen dan raken de doffer helemaal van slag en dat is niet de bedoeling. Ik moet wel zeggen dat ik het in de voorgaande jaren wel deed maar daar kom ik nu op terug. Als ik nu zie hoe goed ze de jongen blijven voeren en er boven op zitten dan kan ik niet anders zeggen goed zo jongens. Het is natuurlijk wel even wennen voor ze je haalt de duivinnen weg en je merkt dan wel dat ze het vreemd vinden ze zijn gelijk wat drukker dan normaal. En datzelfde geld ook voor de duivinnen natuurlijk, maar dat duurt meestal een paar dagen en je zal dan zien de rust kom van zelf weer terug. Nu kunnen we gaan beginnen om de doffers langzaam te laten gaan wennen aan het weg brengen en ze te leren wat er van ze verwacht gaat worden hard vliegen en vroeg op de kleppen en dan maar hopen dat het weer gaat mee zitten want daar zijn we echt wel van afhankelijk. We gaan het zien ik ben er klaar voor en ik hoop mijn duiven ook.

De Aanhanger

Woensdag hebben we met het slechte weer de aanhanger op gehaald bij de Firma Konag die heb ik laten maken voor de duiven. Ik wilde eerst de aanhanger van Geraldy kopen maar daar ben ik na lang nadenken van terug gekomen. Als ik deze had genomen dan kon ik hem alleen gebruiken voor de duiven en nergens anders voor en dat vind ik niet zo handig ik gebruik de aanhanger ook voor andere dingen en dat kon niet met de aanhanger van Geraldy dus daarom deze. En ik moet zeggen een top ding ziet er mooie en netjes afgewerkt uit dus mijn complimenten Firma Konag en nu maar hopen dat het weer wat beter gaat worden dan kan ik de duiven gaan weg brengen want voor je het weet staan de vluchten weer voor de deur .

Onze Henk

Henk Bisschop onze grote vriend Licht in het ziekenhuis gelukkig valt het mee en hopen we dat hij weer snel op het landje terug zal zijn . De koffie en de thee smaken nu toch iets anders nu Henk er niet is en dat is toch wel even wennen . Henk als je terug komt vergeet dan even niet de dagelijkse boodschappen mee te nemen wand alles is bijna op .
We helpen allemaal even een handje mee als ik daar ben laat ik eerst even de hond uit en verzorg dan even de duiven van Henk de een doet dit en de ander dat en zo doen we allemaal even wat ik kan alle name van iedereen die mee helpt wel op noemen maar dat word echt te veel Ook deze ochtend was ik daar en de duiven waren nog niet koud los en ja hoor daar ging weer een oude duif weer gepakt door de roofvogel en vlak daarna 2 jongen duiven geloof mij ik zou daar echt niet tegen kunnen elke dag is het weer raak gewoon om te huilen als je de jongen duiven ziet zitten helemaal weg gedoken onder de hokken je kan ze zo op pakken van de grond zo bang zijn die beesten . De teller staat nu op 33 jongen duiven weg en 11 oude duiven en dan te bedenken dat het broed seizoen van die moordenaars nog beginnen moet en we weten allemaal wat dat betekent het word dan dubbel zo erg wand hun jongen moeten dan ook eten ik mag het niet zeggen en ik weet het is de natuur maar ik zou ze zo vermoorden dit slaat echt helemaal nergens meer op .

De pan uit

De jongen groeien de pannen uit wat gaat dat snel je kan de voerbakken de hele dag wel vol blijven gooien en dat moet ook , je moet niet op een korreltje voer kijken tijdens de kweek .Wand wat duiven doen ze eten eerst altijd het lekkerste er uit als je dan na een uurtje komt kijken dan zie je dat alleen de mais nog in de bakken ligt Gooi dit niet weg en wacht tot ze dit hebben op gegeten en gooi dan pas de bakken weer vol je zal zien dat de duiven precies weten hoe het werkt het is even wennen maar dat hebben ze zo door .Het weer zit op dit moment niet echt mee veel wind en veel regen dus geen weer om de duiven los te laten laat staan om ze weg te brengen .We weten allemaal wat het spreek woord zegt maart roert zijn staart april doet wat hij wil en in mei leggen alle vogel hun eerste ei . Gezien de mooie dagen die we in februari hebben gehad moeten we het nu doen met het herfst weer van maart Maar we wachten en hopen op beter weer en als dat komt dan kunnen we de duiven lekker gaan weg brengen en ze vast weer laten wennen aan de manden .Woensdag haal ik de aanhanger op die ik heb laten bouwen voor de duiven ik ben wel benieuw het was de eerste keer niet helemaal goed gegaan dus we zijn benieuwd hoe het er nu zal uit zien vol verwachting klopt mijn hart het word vervolgd.

Dit is een drama

Zoals ik al zeg dit heb ik wel eens gezien maar wat ik bij de jongens op het landje zag dat was echt niet leuk meer. De mannen hebben 91 jongen duiven gekweekt dat doen ze elk jaar om dat ze last hebben van de Roofvogels.Deze pakken nog wel eens een duifje van de plank .Afgelopen week was ik daar de hele week aanwezig om dat Henk ziek was ik hielp even mee met de verzorging van Henk zijn duiven en de Hond . Willem had net zijn oude duiven los en nog geen 5 minuten later hoorden we al een klap en daar ging voor de 6 keer een oude duif .gepakt door de Roofvogel dit gebuurt nu iedere dag en niet alleen bij de oude duiven maar van de 91 jongen duiven die er zijn gekweekt .zijn er nu al 30 gepakt door de Roofvogel en hebben zij er nog 60 over en dan te bedenken dat het broeden en groot brengen van de jongen van de roofvogel nog beginnen moet . Per dag gaan er nu wel 3 tot 4 duiven naar de Roofvogel toe ik had al lang de handdoek in de ring gegooid wat een drama niet alleen voor hun maar ook voor de duiven .Ik begrijp dat het de natuur is maar dit is wel een richting verkeer dit is gewoon een grote snoep winkel voor de Roofvogel elke dag mag je wat uit zoeken .En dan hoor je verhalen van de vogelbeschermer dat het wel mee valt rot snel op kom eens een week of een dag langs bij de jongens zitten dan lul je wel anders wat een drama .

Rob Wanders

Robby Wanders is gestopt met de duivensport hij heeft er zijn hele leven al ingezeten maar vond het nu genoeg geweest. Ik wist dat Rob over goede duiven beschikte en dat hij nog 3 koppels bij hem thuis had zitten dat zijn geen verkeerde duiven. Hij vroeg of iemand wat ringen had, hij vroeg het eerst aan Willem van Dam omdat de duiven die hij nog had zitten uit de lijn van de 333 kwamen maar Willem hoefde de jonkies niet. Ik zei Rob ik geef je de ringen wel als Willem het goed vind en dat was geen probleem. De jongen zijn in middels klaar ik heb ze bij Rob op gehaald en geloof mij daar krijgt Willem nog spijt van wat een mooie jongen. Maar voor ik weg ging hebben afgesproken om de jongen op de vluchten goed in de gaten te houden wat ze op de vluchten gaan doen. Mocht het zo wezen dat de duiven het heel goed gaan doen en dat we gebeld worden door P.I.P.A dan delen we de winst Rob.

Totaal

Ik heb het wat druk gehad de afgelopen week en heb daarom ook niet dagelijks mijn verslag kunnen doen over de duiven .De jongen groeien goed en de eerste jongen van de kwekers zitten al buiten .het is niet normaal hoe snel alles gaat .Ik ben begonnen met het ringen van de jongen duiven in de vlieghokken je moet alles goed in de gaten houden wand voor je het weet ben je te laat met ringen en dan kan je het wel vergeten een duif zonder ring daar heb je niks aan en mag ook niet op je hok dat is een regel van het N.P.O je mag alleen geringde duiven op je hokken hebben dus goed op letten .Gisteren even naar Zutphen geweest ik had daar een afspraak met Wolf Hendrik om wat manden op te halen.wat een leuke kerel was dat en ook nog een top duivenmelker zie op de site bij hok bezoek daar heb ik dit artikel geplaatst .even lekker over de duiven gesproken en even terug in de tijd alle oude namen van de top melkers werden even uit de kast gehaald en ook de nieuwe toppers natuurlijk en dat zijn er nog al wat in de regio .En als ik aan Wolf vraag of hij de sport niet zal gaan missen dan zegt hij nee en loop maar even mee naar me hok .Daar binnen gekomen valt je mond wel even open daar zitten duiven van het aller beste soort ik was daar even stil van .Ik heb de duiven allemaal in me handen gehad wat een goede duiven .Ik dorst het haast niet te vragen maar heb het toch gedaan ik vroeg of ik een paar jonge kon kopen Wolf zij nee dat doen ik niet je krijgt ze voor niks van mijn .Toen was het even stil ik dacht dat maak je niet zo snel meer mee .Ik bedankte Wolf en zou hem op de hoogte houden . Wolf nog bedankt voor de gezellige ontvangst en de koffie en de thee .

De jongen

Het gaat goed met de duiven de jongen komen vlot uit de eieren er zijn er nu 50 geboren, leuk om te zien al die kleine jonkies en dan te bedenken dat ze over 21 dagen al zelf kunnen gaan eten en leren vliegen. Ja zo hard gaat het allemaal maar eerst maar even genieten van hoe het nu op de hokken gaat. Ik mag niet klagen alles verloopt rustig en de duiven zien er geweldig uit. Elke morgen laat ik ze per afdeling los en als de duiven weer binnen zijn mogen de anderen los dit gaat goed zo voorkom ik dat de duiven bij mekaar in de afdelingen kunnen komen want je weet als dat gebeurd dan is het vechten en zeker nu de jongen zijn geboren. Let maar eens goed op je duiven die zijn zo fel je kan er gewoon niet bij komen ze slaan zo hard met hun vleugels dat het pijn aan je handen doet. Goed om te zien ik hou daar wel van ik moet geen duiven op de hokken die als je al naar ze kijkt dan gelijk van het nest af vliegen nee gewoon lekker vechten met de baas dat zie ik graag .