Ze zijn er klaar voor

De duiven zijn er volgens mijn weer klaar voor de training was de hele week goed dus ik hoop dat zaterdag alles weer goed gaat een ding weet ik wel zeker je kunt nog zo je best doen maar de duiven moeten het die dag voor je doen dus we gaan het zien .

Ik las het stukje van het n.p.o over de controleurs die het op sporen naar doping gaan doen ik zelf ben daar altijd een voorstander van geweest . ik ben benieuwd hoe deze mensen dat gaan aanpakken en hoe spoor je liefhebbers op hoe gaan ze dat doen wachten ze tot er mensen zijn die anoniem gaan bellen om dat ze denken dat bij die liefhebbers te hard Word gevlogen maar wat ik wel weet je moet wel heel zeker van je zaak zijn wil je liefhebbers gaan beschuldigen dat ze misschien wel doping gebruiken maar vergeet vooral niet dat de jaloezie heel erg hoog in de duivensport is dus voor je iemand verdenkt gaat maken moet je er wel voor zorgen dat je dan wel je huiswerk goed hebt gemaakt wand voor je het weet bezorg je iemand een naam en die gaat in de duivensport nooit meer weg of je het nu wel hebt gedaan of niet .

Ik wil iedereen veel succes toe wensen voor aankomende zaterdag .

De oudjes

De oude garden doet het nog goed en ik bedoel daar mijn Amsterdamse vrienden mee en speciaal een van de beste duivenmelker van Amsterdam Theo sirach en ik ben heel blij voor hem Theo heeft een moeilijke tijd achter de rug maar gelukkig gaat het nu goed met hem en dat laat hij gelijk weer zien supper man ik hou je in de gaten .

Het word dus noorden wind zaterdag kracht 4 dus de wind op het koppie mijn duiven moeten 210 km gaan afleggen ik schat dat de snelheid dan rond de 1150 meter liggen dat word dan een dikke twee en half Uur vliegen maar ik denk zelf eerder 3 uur maar zaterdag weten we weer meer word vervolg .

Mijn jongenduiven zijn nu voor de tweede dag dik twee uur weg dus ik denk dat het tijd wordt om mijn jongenduiven te gaan weg brengen en ze te leren hoe ze zo snel mogelijk weer naar huis moeten komen .Ik wacht wel even tot het weer wat beter gaat worden en daar bedoel ik dan de temperatuur mee en zeker niet onbelangrijk de noordelijke wind het mag natuurlijk wel maar het liefst iets minder hard en ook het liefst wat warmer maar geen onnodige risico’s nemen we hebben nog tijd genoeg .

 

Wat gaat het worden

Even gedacht dat het mooie eeeer door zou zetten maar dat gaat tegen vallen de kou komt weer zachtjes om de hoek kijken met een noord westen wind kracht 4 en nul graden in de nacht en oplopend naar elf graden op de dag blijft het weer voor de duiven vér onder de maat vandaag was lekker 20 graden perfect weer voor de duiven maar helaas moeten we nog even wachten op een wat stabieler weer .

Mijn jongenduiven waren vandaag twee uur niet meer te zien weg waren de jongens en de dames de lucht was hemels blauw en dat is voor de jongenduiven niet altijd gunstig maar gelukkig waren de jongenduiven weer allemaal terug op het hok .

En toen ploeg twee los en ook die namen het er goed van alleen deze hielden het op een uur en dat is natuurlijk ook prima. Als de duifjes zijn uit gevlogen roep ik ze dan meteen naar binnen ik wil dat ze meteen naar binnen lopen en zeker niet treuzelen en gelukkig doe ze dat ook .

 

 

Veel aan vliegers gisteren en vandaag

Gisteren vier aan vliegers deze duifjes komen uit friesland ik zet deze even apart en ik verzorg  de duiven dan bel even de eigenaars om te zeggen dat hun duifjes in Almere zitten en het vaste antwoord is dan verzorg hem maar ik heb geen vervoer om hem te komen ophalen en zo gaat het dan altijd jammer maar je doet het toch ik doe het voor de duiven niet voor de liefhebbers.

Ook gisteren te horen gekregen dat mijn duiven vriend Martin geen leuk bericht heeft gekregen van de dokter ook hij heeft te horen gekregen dat de ziekte waar ik het woord liever niet van uit spreek bij hem is gecontesteerd ik ken Martin al net zolang als mijn vrouw 47 jaar dat is best een lange tijd en nu krijg je dit bericht klote gewoon maar Martin het komt goed dat is waar je voor gaat en niets anders .

En dat is het leven een vriendin van mijn zegt tegen mijn het is vreselijk allemaal maar we weten allemaal dat de dag komt dus tel je zegeningen en ja dat is waar maar toch blijft het klote .

Advies

Gisteren even gebeld met Jhon boode om verslag te doen over hoe de duiven het hadden gedaan ik moet zeggen ik was best tevreden en met een noorden wind was ik goed kwamen  de duiven in een rap tempo weer naar huis toe ik moet daar wel bij zeggen dat de duiven uit alle hoeken kwamen het leek net of de duiven een draai hebben gemaakt en dat dan met een noorden wind betekent dat de laatste kilometers de wind echt op het koppie heeft gestaan maar ondanks dat was ik dik tevreden .

Ik heb vandaag een oproep geplaatst bij duivenmarkplaats om te kijken of er duivenmelkers zijn die tevreden zijn met de duivenhokken die zij hebben gekocht bij de hokken bouwers ik heb diverse firma’s op geschreven Cobius Dumo en twee uit friesland wat ik wil weten is hoe het hun bevalt en of de verluchting goed is wand dat is bij de meeste hokken toch wel altijd het probleem zelf heb ik Cobius staan en ik ben jaren bezig geweest om daar de juiste verluchting te vinden wat natuurlijk belagelijk is iedereen zegt altijd wij bouwen de beste hokken met de juiste verluchting maar in de praktijk valt dat altijd vies tegen .

Ik wil als de tijd daar is dat de firma’s gewoon bij je langs kunnen komen om de situatie te bekijken waar en hoe de hokken moeten komen te staan en van hun verwacht ik dan het juiste advies Word het een punt dak of een plat dak of zadel dak wand laten we wel eerlijk zijn een hok kost een hoop geld en dan verwacht ik dat het hok ook doet wat ik daar van verlang en niet dat ik dan achter af nog zelf moet gaan zittennte kloten met mijn verluchting .

Mijn duiven waren van ochtend alweer vlink aan het trainen en het zelfde geld ook voor mijn jongenduiven toen de duiven klaar waren met de training waren daar drie duiven uit friesland bij even snel gekeken en de liefhebbers gebeld en ik hoorden dat er toch veel duiven niet waren thuis gekomen jammer ik verzorg deze even en zodra de wind draait laat ik ze los dat is de afspraak die ik heb gemaakt .

 

De duiven hebben het goed gedaan

Zaterdag de duiven zijn om half elf gelost met een noorden wind en ik ben dik tevreden alle duiven waren binnen het half uur weer terug op het hok nee goed gedaan mannen .

Ik blijf mijn duiven wel verduisteren ik verduister mijn duiven al vanaf de dag dat ik ze heb gekoppeld en als alles goed gaat gaan de duiven pas op de derde Vitesse vlucht van de  verduistering  af ik heb mijn zinnen gezet op de midfond en de dagfond en ik wil de duiven op deze manier zolang mogelijk in de goede pennen standen zien te houden en daarom doen ik het verduisteren.

Ik wil ook even Robbin feliciteren met zijn mooie overwinning en natuurlijk lok de nummers twee en drie goed gedaan mannen op naar volgende week een nieuwe ronden en weer nieuwe kansen .

Woensdag gaan ik even naar een firma toe om wat nieuwe duivenhokken te gaan kijken en wat voor mijn de mogelijkheden  ik wil graag alles op een kant hebben en het liefst een meter of tien met vier afdelingen ik wil wel graag naar meerderen hokken gaan kijken en probeer ik in contact te komen met duivenmelkers die hokken hebben staan die mijn aanspreken om te vragen hoe de duiven daar op vliegen . En nee ik ga niet over een nacht ijs .

 

Ik denk dat ze er klaar voor zijn

Mijn duiven heben de hele week goed getraind en ik denk dat ze er klaar voor zijn ik geef er 24 mee en met het vooruitzicht goed weer tussen de tien en veertien graden en een noorden wind 3 dan kon het volgens mijn wel eens een leuk vluchtje gaan worden mijn duiven worden in gekorft voor de vlucht van Duffel en voor mijn duiven is dat 147 km vliegen ik denk dat de eerste duiven wel met 2uur en tien minuten kunnen thuis zijn maar dat is speculeren wachten dat is wat ik kan gaan doen en uiteindelijk geeft de klok de juiste tijd aan .

En dan is het eindelijk zover de eerste oficele vlucht altijd weer spannend heb ik het wel goed gedaan en ben ik niet wat vergeten en al deze gedachten spelen dan door je hoofd heen als je op de duiven zit te wachten ik zit bewust niet in de groeps app dat is echt niks voor mijn wordt daar helemaal gek van je hebt namelijk mensen die denken dat die app ook voor de dagelijkse dingen kan worden gebruikt dus niet voor mijn .

Morgen weet ik of ik mijn duiven goed heb voorbereid en als het goed is dan zullen de duiven dat ook laten zien hoop ik mijn klok en planken zijn nu allemaal inorde dus hopelijk gaat het  zaterdag goed vol verwachting klopt mijn hart .

 

Overweging

Loes kwam met het voorstel om na het seizoen is te gaan kijken naar een nieuw duivenhok ik denk hoor ik dat nu goed ja dat hoorden ik dus goed zij weet dat ik dik tevreden ben met wat ik heb staan maar ik heb altijd gezegd dat als ik toch wat anders willen gaan neer zetten dan wil ik een hok dat uit een stuk bestaat ik zou makkelijk 10 meter kunnen plaatsen dat is geen probleem maar ik wil eerst kijken hoe het dit seizoen gaat en dan beslis ik heb wel contact gelegd met hokken bouwer in Friesland dezevkomt als hij in de buurt zit even langs om de situaties te bekijken en kijken wat mijn wensen zijn maar we gaan eerst het seizoen bekijken .

De jongenduiven van ploeg twee waren vandaag een uur weg dat gaat dus lekker en nog even en de bijde ploegen kunnen samen gaan trainen dat scheeld mijn een hoop tijd wand ik ben gemiddeld 6uur per dag bezig met mijn duiven het lijkt wel of ik bij een baas werk maar wil je het goed doen dan moet je in het begin zeker al je aandacht op de jongenduiven richten het uit wennen dat is het echt het meeste werk maar als ze dan eenmaal gaan vliegen dan heb je het ergste achter de rug en kun je gaan genieten van je jongenduiven.

 

Alles werkt

Vandaag heeft Jan Lamers mijn klokken getest op de vereneging en alles werkt nu prima en de duiven worden gecontesteerd op de planken gelukkig alles werkt Jan dank je wel .

Ik heb vanavond tijdens het trainen van de duiven de klok even op trainen gezet en bij het binnen lopen werden alle duiven geconstateerd dus ook dat verliep prima alles is nu nieuw de planken zijn allemaal vervangen voor de zwarte en de kabels zijn allemaal na gekeken en zo nodig vervangen .

Mijn jongenduiven gaan als een speer ploeg een is nu elke dag anderhalf uur weg en ploeg twee begind daar nu ook mee als dit zo door gaat dan wil ik de beide ploegen gelijk los gaan laten ook heb ik mijn laatste jongen duiven vandaag afgespeend dus de kweek zit er voor dit jaar dan op en terug kijken mag ik niet mopperen ik heb een mooie ploeg met jongenduiven en nu gaan afwachten wat het vervolg daar van wordt .

 

 

Hopelijk nu alles op orde

Vandaag de nieuwe planken voor de jongenduiven afdelingen op gehaald bij Bach en gelijk mijn tweede klok laten na kijken daar zat het probleem in de aan sluiting van de voeding daarom viel de klok uit maar is netjes op gelost Firma Bach dank voor de goede service.

Bas Tiel stelde voor om mijn eerste klok te gaan testen op de vereniging ik moet dan even een plank mee nemen zodat wij even een paar duiven kunnen invoeren om te kijken of de duiven ook goed worden gecontesteerd waarom om voor aankomende zaterdag niet voor vervelende verassingen komen te staan .ik ben blij dat mijn duiven vrienden met mijn mee denken dank .

Vanochtend bij het uitlaten van de jongenduiven had ik geen erg in het duifje dat ik gisteren had opgehaald bij Joël en ik zag dat het al op het dak zat ik dacht we hebben er een slimmertje bij en wat blijkt bij het binnen halen van de jongenduiven kwam ze net zo makkelijk binnen of ze al weken op mijn hok aanwezig was dat noem ik dus slim .

Zaterdag gaan we beginnen op Duffel  alleen moet het n.p.o daar wel stemming voor geven en als dat het geval is dan is het voor mijn duiven 147 km en dat met een n.o.wind drie op komst  betekent dat de duiven het windje op het koppie hebben dat betekent voor mijn duiven 2 uur en 15 minuten vliegen . Het blijft gelukkig droog En de temperatuur zou kunnen op lopen naar 12 graden Celsius dat is in ieder geval beter dan afgelopen week .