Over mijzelf

De duivenmelker Henk v.d. Linden

Henk 2014 001Henk v.d. Linden geboren in Amsterdam Oost in de Madurastraat 21. Ik woonde op drie hoog achter en keek altijd hoe de duiven van de buurman hun rondjes draaiden en ik vond dit zo leuk om te zien. Ik belde bij de buurman aan en zo is het toen begonnen ik vroeg aan mijn ouders of het goed was als ik wat duiven ging houden. Mijn ouders vonden dat goed dus zo gezegd en zo begonnen de zaag en de spijkers werden gekocht en met wat hulp werd er een zolderhok in elkaar getimmerd. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste duiven van de buurman bij mijn in het hok zaten.

Die buurman was oom Henk Visser uit de Bankastraat wat deze man met de duiven kon dat hoef ik diegene die deze man nog gekend hebben niets te vertellen.Het soort duiven dat ik kreeg was van het ras Roel Verstraten en deze duiven kwamen weer via Ruud Kok uit Randsdorp dit was ook weer een liefhebber die iedereen hielp en geen cent vroeg.

Alles ging goed dus op zoek naar een club en dat werd de PV de Zeppelin ik melde me aan en werd aan genomen een leuke club iedereen hielp elkaar en zo kwam ik ook in contact met ome Joop van den Bongaard wat een goede melker was dat.

Ik ging altijd even bij hem langs en het duurde dan ook niet lang dat er wat duiven naar mijn hok toe kwamen en deze duiven waren van het soort Woutje van Raaijen uit Ursem dit waren Hornstra duiven deze konden alle afstanden aan. Met deze duiven ben ik mijn stam opbouw begonnen en heb ik meerdere eerste prijzen bij elkaar gevlogen.

Als ik nu terug kijk op die tijd dan denk ik daar nog wel eens aan terug, elkaar helpen was toen nog vanzelfsprekend.

Henk

 

 

 

Reacties zijn gesloten.