Verzorging

Henk 2014 002Het verzorgen van de duiven wil ik zo gemakkelijk mogelijk houden dus niet te moeilijk.

Ik maak twee maal per dag de hokken schoon en voer de duiven volgens het systeem van de Gebr. Fanger uit Badhoevedorp en dat houd in volle bak en dat bevalt me goed.

De medische begeleiding doe ik sinds het begin van 2015 met de producten van de Firma Ropa-Vet uit Zaandam; alles op natuurbasis. Ik vind de producten en goed en betaalbaar. ik heb de duiven nog nooit zo gezond gezien, dus geweldig .

Ik probeer de duiven zo min mogelijk medicijnen te geven want ik ben er geen voorstander van, bij mijn is de regel ingrijpen als het moet en anders niks doen. Mocht het echt nodig zijn dan zo min mogelijk geven en zeker niet tijdens de vluchten.

De duiven krijgen het voer van Natural, goed en gemakkelijk voer en de duiven doen het er goed op, en de gebruikelijke mineralen en veel grit daar moeten ze het mee doen.

Mijn advies en dat heb ik echt in de laatste jaren geleerd maak het je zelf niet te moeilijk.

De verzorging en het spelen van de jongen duiven .

Als de duiven door de rui heen zijn gekomen en het weer tijd is voor een nieuwe kweek dan gaan we de duiven als ze goed zijn voorbereid bij mekaar zetten .

Als alles dan goed verloopt en de duiven allemaal zijn aangelopen met mekaar dan gaat het eigelijk allemaal van zelf de duiven hebben al een eigen kooi uit gezocht dat is waar  ik altijd voor zorg dat de jongen doffers al een eigen kooi hebben de oude doffers weten het wel die hebben al hun vaste kooi van het seizoen daar voor maar de jongen doffers niet .

Als dit allemaal goed is gegaan dan worden de nesten gebouwd en dan kan je eigelijk al zien aan het bouwen van de nesten hoe de zweer in het hok is .je weet er vliegt er altijd wel een verkeert dan is het even vechten en dan is het over je kan het beter met bouwen van de nesten hebben dan als ze al op eieren zitten wand dan is het niet leuk eieren stuk het nest verstoord en dat is geen goede zaak .

Als de duiven dan op eieren zitten en alles is bevrucht dan komen de eieren na 17 dagen broeden uit en liggen de eerste jongen in de pannen .let op wandt dan gaat het snel de jongen groeien als kool met een dag of 7 kun je ze dan al hun ringen .

Dan is mijn advies volle bakken neer zetten en de oud ede heledag laten eten wandt dat is heelbelangerijk ze moeten kunnen eten het mag ze aan niets te kort komen doe je dit niet dan is mijn ervaringen spuiten de jongen in het nest en dat komt alleen maar om dat de oude duiven niet voldoende kunnen eten .de duiven moeten voor 2 jongen zorgen maar ook voor hun zelf en dat is wat veel mensen vergeten een duif moet altij reserve hebben.

Als de jongen goed op komen dan gaan ze bij mijn altijd als ze 17 dagen zijn met de duivinnen naar het jongen duiven hok ik wacht dan tot ze 25 dagen oud zijn en dan haal ik de duivinnen er af en dan zullen ze voor zich zelf moeten gaan zorgen je moet ze wel even goed in de gaten houden je heb er bij die kunnen behoorlijk van slag zijn maar dit duurt meestal een dag of 2 .let maar op ze leren van mekaar als de een gaat eten volgende anderen van zelf.als dit nu allemaal goed is gegaan en dat merk je zelf wel gaan ze in de lokketkastten zittn en beginnen ze langzaam aan met de vleugels te klappen en wordt tijd om ze te gaan uit wennen veel zicht moeten ze hebben dat is echt nodig

Je zal dan merken dat de eerst al na paar dagen al naar of op het dak gaan zitten je hebt er bij die zo snel leren en dan al met een week of 2 in de lucht vliegen .maar je hebt er ook bij die maar blijven plakken nu die moet je dan even helppen door even met een doek te zwaaien en dan gaan ze wel de anderen achter na .

Je zult merken dat jongen duiven net kleine kinderen zijn ze doen van alles wat niet mag op het dak in de tuin ze eten je planten op echt alles wat niet mag doen ze dus je moet ze alles leren .vergeet niet ze leren snel en vergeten niks .

Als de jongen goed aan het trainen zijn dan kan je er aan gaan denken om ze kleine stukjes te gaan weg brengen let daar wel goed mee op het zij jongen duiven geen oude .

Ik zelf breng ze altijd 10 kilometer weg en dat doe ik een paar keer en dat gaat altijd goed heb daar nooit geen problemen mee gehad .

Als ik dit heb gedaan en zie dat de duiven het goed doen dan kan je wat verder en je zult zien dat de duiven dit leuk vinden .wat ik wel doe is eerst de duiven smorgens laten trainen en daarna pas weg brengen .waarom ik dit doe nu als je ze zo uit het hok pakt en ze hebben nog niet getraind dan gaan ze als een gek overal in mee en nu hebben ze al getraind en denken dan wacht even we moeten snel naar huis wand de baas is daar met eten je merkt ook dat de duiven meteen naar beneden komen het hok in en eten eerst wat snoepzaad 15 minuten wacht ik dan even en dan voer ik ze pas gewoon voer .dat doe ik om dat de duiven even tot rust kunnen komen .

Dit doe ik 2 keer in de week wel goed de duiven in de gaten blijven houden wand je weet met jongen duiven licht de coli zo op de loer en dan is het foute boel de jongen zijn daar echt heel gevoelig voor stress is de grootste veroorzaken hier van .ik doe altijd uit voor zorg even 2 dagen iets in het water en dat gaat heel goed.

Wat betreft de verliezen van de jongen daar heb ik natuurlijk ook zo me gedachten over .ik denk in een hok te veel jongen slechte verluchting

Daar begint meestal de fout dan heb je ook nog het weer zoals oosten wind verkeerde lossingen noem maar op .voor mijn staat voor op gezondheid is van cruciaal belang bij de duiven.  Want vergeet niet er worden heel veel duiven in gekorft die eigenlijk geen kans hebben om thuis te komen .ik ben zelf al jaren lang inkorver van mijn club  ik kan wel zeggen als ik de duiven van mijn club leden of van mij zelf niet in orden vind dan komen ze niet de manden in dan kunnen ze terug naar huis .ik zeg altijd de duiven moeten een eerlijke kans hebben .

logo_ropavet

logo_natural

 

Reacties zijn gesloten.