Nieuwe liefhebber

Een nieuw lid erbij, dat is altijd welkom in de club .

Het is een jaar terug en ik was in Badhoevendorp bij de Gebroeders Fanger, dat is de firma waar we al onze duivenvoer en spullen kunnen kopen. Ik kom daar al jaren en met mijn nog velen honderden liefhebbers, we worden er altijd goed en gezellig ontvangen, de koffie thee en de chocolademelk staan altijd klaar zo ook die maandag. Frans Fanger kwam naar me toe en zij dat er een meneer uit Almere was die graag wat meer wou weten over de duiven. Ik zei ik loop even met je mee en ik stelden me netjes voor ik ben Henk vd Linden uit Almere deze meneer stelde zich voor als Ton Stenekes. Ik zei loop even mee naar achteren dan drinken we wat en kunnen we het even over de duiven hebben en misschien kan ik u helpen.

Had ik dat maar nooit gedaan. Nee hoor grapje wat deze man je allemaal wil vragen is niet in een dag uit te leggen, we besloten dus om mekaar te gaan bellen en zo gezegd zo gedaan. We spraken af en hebben alles wat er met de duivensport konden bespreken ook besproken. Wat een leuke kerel en heel serieus ik heb hem wel eerst verteld dat als je begint met de duiven je er niet makkelijk meer van af komt . Dat begreep hij maar al te goed.

Hij had al wat duiven zitten en je weet hoe dat gaat van die ene duif, een opvanger en voor je het weet zit je hok vol.  Alleen hij had nog geen hok maar een vogelkooi en daar zaten de duiven in. Ik moet zeggen het zat er netjes bij en de duiven ook alleen zij ik tegen hem dit kan niet zo dat moet anders. Maar je weet hoe het gaat dat zal ik eerst even met moeders moeten bespreken. Ik zei toen maak de borst maar nat. Na een paar weken belde hij me op en zei het is voor mekaar mijn vrouw is het huis uit dus het hok komt er. En dat van zijn vrouw is gewoon thuis geintje, wat een lief mens is dat hij heeft het nog van haar gekregen, de schat.

Hij is gaan timmeren en hij heeft een heel leuk hokje gemaakt 2 afdelingen niet te groot precies goed kijk eerst maar hoe het gaat. Ik moet zeggen hij doet het goed er vliegen al wat jongen en hij is bij mijn in de verenging lid geworden. Alles is aanwezig om te beginnen.

Ton, ik heb er een duivenvriend bij en ik hoop dat je heel hard mag gaan vliegen .

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.