Nog een paar dagen

Nog een paar dagen en dan verhuizen de jongen duifjes naar hun eigen afdelingen toe de jongen zijn geweldig op gekomen en ondanks een enkele vernieling van twee nesten mag ik totaal niet mopperen,het is natuurlijk nooit leuk als dat gebuurd en zeker niet als het bij koppels gebuurd waar je van dacht daar komen dit jaar misschien wel de goede uit maar het is jammer en dat gebuurd nu eenmaal.De kwekers heb ik voor de zitten tweede keer op eieren laten komen en ik heb bij elk koppel een exstra ei bij gelegd dat is van de koppels die door het toe doen van een andere duif hun eerste broedsel niet hebben kunnen afmaken ik heb deze eerst even gescheiden en daarna weer opnieuw gekoppeld zodat zij gelijk met de kwekers hun eieren zouden leggen en dat is wonderbaarlijk op de zelfde dag gebuurd ik wil nu gaan proberen of de kwekers dan drie eieren gaan uit broeden maar dan ook proberen de drie jongen te laten gaan groot brengen ik hoop dat dit lukt ik houw u daar van op de hoogte.Mij doffer zitten nu allemaal met een jong en worden steedts feller op hun broedkooi en het jong ik kan daar haast niet meer bij komen dat mag ik graag zien hoe feller hoe beter, smorgens laat ik de doffers een uur uit en je ziet de traing dan al op lopen en als je dan ziet hoe snel de duiven dit dan al weer op pakken .We gaan dit rustig aan op bouwen en niks forceren gewoon rustig aan met de doffers doen dan komt het allemaal best wel weer in orden wand te vroeg in form is dus niet de bedoeling .Ik ben ook  benieuwd wanneer ik de jongen duifjes van mijn duiven vriend Ton Mennering kan komen op halen deze heeft Loes bij Ton besteld verleden jaar voor mijn verjaardag en bij Ton zit het neusje van de zalm de aller beste duiven uit België heeft hij zitten nogmaals het grootste bij hok van Ceriel Lambrechts uit Berlaar vol verwachting klopt mijn hart en dan te bedenken dat ik al veel goeden van Ton heb zitten zodra ik ze heb zal ik de foto’s laten plaatsen en tot die tijd even moeten jullie even geduld hebben .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.