Nog steedts geen groen licht

Ik heb even het verslag gelezen op de site van pipa uit België (zie artikel en dit artikel) en de duivenmelkers mogen wel hun duiven zelf weg brengen maar de wedstrijden met de duiven wordt nog niet toe gestaan de duivensport daar valt onder het noemen van welzijn en evenementen en daarom Word er geen toestemming verleend voor wedstrijden heel spijtig voor deze duivenmelkers maar het is gewoon niet anders bij ons in Nederland weet ik niet precies hoe dat zit maar wat ik wel weet is dat volgens mijn wij niet worden toe gelaten in België zolang de duivenmelkers volgens mijn daar niet gaan vliegen met hun duiven lijkt het mijn hoogst onwaarschijnlijk dat wij het dat dan zouden gaan mogen doen nee laten wij eerst maar eens gaan beginnen op Breda en dan maar rustig verder gaan zien wat er gaat gebeuren en tot die tijd is het afwachten.Ik ben vandaag begonnen om mijn jongenduiven smorgens uit te gaan laten en niet meer in de middag ik probeer dit omdat ik veel duifjes ben kwijt geraakt en gewond heb terug gekregen dus acht uur los en naar een uurtje kreeg ik 20 duifjes terug ik dacht dat is lekker dus ook in de ochtend gaan ze los maar naar twee uur zag ik de laatste dertien jongenduiven aankomen en ze hadden haast om binnen te komen gelukkig.Mijn schema heb ik nu weer terug gebracht zoals ik het altijd doe smorgens eerst de weduwnaars die gaan dan om kwart voor zeven tot kwart voor acht dan gaan de  jongenduiven los en als deze dan terug zijn is het rust en kom ik pas weer bij de duiven om half vijf dan laat ik de weduwnaars weer los en deze laat ik dan om half zes weer binnen dan komen de duivinnen aan de buurt en deze blijven tot half zeven buiten maar in de tussen tijd voer ik mijn jongenduiven deze komen nu alleen in de morgen los en bij mijn trainen de jongen maar een keer per dag dit heb ik altijd zo gedaan en dat gaat prima en dat zelfde geld ook voor de duivinnen mijn doffers komen wel twee keer per dag los alleen als het heel warm weer is en het is erg broeierig dan blijven de doffer gewoon binnen mijn mening is dat je de duiven gewoon rustig moet laten zitten.

 

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.