Opgevangen duiven

Mijn verhaal over hoe om te gaan met op gevangen duiven .

Bij het uitwennen van de jongen duiven gebeurt het vaak dat er wel eens een duif en zeker jonge duiven bij andere liefhebbers binnen lopen. Soms zie je het niet meteen, maar daags er na dan merk je toch wel deze gedraagt zich anders. Je pakt het duifje en kijkt dan welk ringnummer deze om heeft en kan dan naar de site van het n.p.o en je toetst het ringnummer van de duif in, er komt dan op de site te staan het nummer van de liefhebber van wie deze duif is. Mooi je neemt even de moeite om te bellen en geeft dan de duif netjes op. De liefhebber van wie de duif is kan dan de duif op komen halen of als dit een probleem is kan hij besluiten om de duif door een koeriersbedrijf op te laten halen in overleg met de melker die de duif heeft opgegeven. Ook kan de eigenaar besluiten dat als deze melker het wil mag hij de duif behouden dan stuurt de melker van wie de duif is het eigendomsbewijs op en dan mag de nieuwe baas van de duif met deze gaan spelen en op zijn hok houden. Dit is zoals het moet volgens de reglementen van het n.p.o .

Helaas gebeurt het vaak dat duivenmelkers besluiten om het anders te doen, die wennen deze duif gewoon uit en besluiten dan om naar enkele weken te gaan bellen we hebben een duif van uw en hij wil niet meer weg.

Wat wil nu het geval bij mij ging het om 3 duiven die was ik al zeker 5 a 6 weken kwijt deze ben ik met het uitwennen kwijt geraakt je denkt dan wat jammer je hoopt elke dag dat ze terugkomen, maar nee dat gebeurt niet en ja u raadt het al dat komt omdat de liefhebber ze vast houdt en tegelijk laat wennen bij hem in het hok .

Kijk een jonge duif die moet alles leren het zijn net kleine kinderen ze doen eigenlijk alles wat niet mag zo ook deze 3 duifjes .

De liefhebber in kwestie kwam bij mijn aan de deur met het verhaal wat ik nu heb komen 2 dagen geleden 3 duifjes van een liefhebber binnen lopen en ik heb gekeken op de site van het n.p.o en er kwam geen nummer te voorschijn zo gek. Ik vroeg hem welke nummers zijn het, hij noemde ze op en ik zei stop maar dat zijn mijn duiven ook toevallig ja zeker, maar wij kennen deze meneer en deze staat bekend om dit soort dingen. Ik heb gezegd ik kan hier nu niks meer mee jammer.

Normaal laat ik het hier bij maar ik ben gaan bellen met zijn vereniging en heb het hele verhaal uitgelegd. De voorzitter heeft mij aangegeven dat hij hier werk van ging maken en dat is ook gebeurt. Zelf heb ik bij de afd en bij de regio en het n.p.o aangegeven wat er is gebeurt en deze hebben hier notie van genomen en gemaakt dit is niet de manier hoe je met mekaar om gaat en zeker niet met de duiven van een ander.

Enkele dagen later kreeg ik bericht van het n.p.o dat er drie duiven van mijn werden opgegeven door deze liefhebber dat is mooi nu kon het wel en waren de duiven wel bekend bij het n.p.o gek toch.

Ik heb deze persoon via de mail laten weten dat ik de voorzitter van zijn club die bekend is met dit verhaal en deze liefhebber verzocht om de duiven bij hem te brengen. Dit is ook netjes gebeurt.

Het is alleen jammer dat ik niks meer aan deze duifjes heb ik kan ze niet meer los laten want dan vliegen ze terug naar deze oneerlijke duivenmelker. Dus ik moet deze helaas weg doen en een ieder die dit leest weet wat je dan moet doen en dat is niet leuk .

Ik hoop als melkers dit lezen dat ze gewoon de duiven moeten op geven bij het n.p.o en er zorg voor moeten dragen dat de duifjes terug kunnen komen bij de huidige eigenaar zonder ze te hebben uit gewend .h.linden78@upcmail.nl

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.