Uitgestelde vluchten

Gisteren werd al snel bekend dat de beide vluchten werden uitgesteld en ook te recht  natuurlijk het weer was ronduit slecht te noemen en daarom geen lossingen en dat gelde niet alleen voor de afdeling 7 Maar ook voor al de afdelingen dus een juiste beslissing. Maar ik heb dan toch wel even een vraag waarom was het nu niet mogelijk om op vrijdag te gaan inkorven met de dagfond en de Vitesse gewoon op zaterdag drie nachten mand is volgens mijn niet echt bevorderlijk voor de duiven en we moeten natuurlijk maar afwachten wat het vandaag gaat worden de weersomstandigheden zijn wel veel beter voor de duiven maar het weer blijft toch heel on stabiel .

Ik zelf heb 24 duiven mee op de Vitesse en twee nachten is op zich niet zo erg kunnen de jaarlingen gelijk even aan wennen ik ben ook wel benieuwd hoe de duiven zich dan ook laten zien vandaag de wind komt nog steeds uit het zuidwesten maar is hier niet meer zo krachtig ik denk dan ook  dat de duiven wel binnen de drie uur thuis zullen zijn. We gaan het afwachten .

De jongenduiven doen het voortreffelijk trainen goed en zijn gemiddeld een uur tot anderhalf uit het zicht en dat is natuur goed ondanks het slechte weer wat niet best is te noemen gaan de trainingen geheel volgens plan . Maar wat alleen nu een beetje vertraging op loopt is het weg brengen van mijn jongenduiven daar neem ik echt geen risico’s mee daar is het weer echt te onstabiel voor en moet ik dat helaas nog even uitstellen. En gezien het verdere verloop van aankomende week zal dat nog wel even zo blijven het weer is gewoon te wisselvallig en dan te  bedenken dat wij al naar einde mei toe gaan dit is volgens mijn echt niet normaal voor de tijd van het jaar het lijkt soms wel winter gezien de temperaturen .Maar nogmaals de natuur doet wat hij zelf wil en daar kunnen wij gelukkig niets aan doen .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.