Van De Hak Op De Tak

Zondag was echt niet normaal wat een hitte op eens meer dan 32 graden .En dan maar zeggen dat het weer de goede kant op gaat . ik kan je dit vertellen dit is volgens mijn niet goed voor de mens en het dier van 15 graden naar over de dertig graden de verschillen zijn veel te groot je kon het al zien zaterdag liep de temperatuur behoorlijk op de duiven die thuis kwamen zagen er goed uit maar hadden wel goed dorst en dat is volgens mijn ook wel normaal .Maar dan heb je altijd van die liefhebbers die hoor je dan zeggen de duiven kwamen helemaal leeg gevlogen thuis en met hangende vleugels vielen ze op de planken . Nou dan kan ik je wel zeggen dat deze duiven niet honderd procent in orden waren toen ze werden in gekorfd dan zit er iets niet goed bij de luchtwegen een uitzondering daar gelaten de duif kan natuurlijk niet hebben gedronken in de wagen dat is heel goed mogelijk .Maar wat we vergeten is volgens mijn het volgende . de duiven zitten met honderden duiven in de vrachtwagen en de temperatuur loopt daar behoorlijk op en als het dan buiten ook gebeurt dan is het niet zo gek dat als de duiven van vierhonderd kilometer thuis komen dorst hebben . wij zelf kunnen water pakken wanneer wij maar willen de duiven niet die krijgen het pas als ze thuis . maar met de vleugel plat op de klep en helemaal leeg nee dan moet je volgens mijn je duiven even laten na kijken en kijken of er niets anders aan de hand is .Dan wil ik toch nog wel even het volgende aan kwijt ik zie bij veel duivenmelkers het volgende en dat is ook bij mijn in de club dat het toch wel moeilijk is om even netjes de liefhebber die een zit op de vlucht om die even te zeggen gefeliciteerd goed gedaan dat is voor veel liefhebbers wel heel erg moeilijk ik zelf doe dit wel en ik schrijf dit ook in mijn wekelijkse column maar anderen hebben daar schijnbaar toch wat moeite mee jammer ik zelf geef daar helemaal niks om maar voor een ander kan dit wel veel beteken of zijn het slechte verliezers ik denk het laatste En zoals als ik al eerder aangaf zaten mijn duiven vrienden op het landje Henk Willen Ton heel vroeg op de eerste overnacht vlucht met tien duiven mee pakte ze twee duiven op plaats drie en vier in de Afdeling 7 en dan ook nog op Teletekst geweldig en dan worden ze door iedereen gebeld en gefeliciteerd een geweldige uitslag. Zoals het er nu naar uit gaat zien hebben we zaterdag zuid westen wind kracht 5 ik denk niet dat ik dan de jongen duiven mee doe dat word wel erg link ze kunnen zo hard gaan dat ze door kunnen vliegen en dat kan zo maar we wachten even af wordt vervolgd .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.