Van de zon in de regen

Gisteren terug gekomen uit Spanje met een temperatuur van rond de dertig graden en in Nederland 20 graden verschil dat is wel even wennen hoor dikke jas aan.Maar bij de duiven gaat alles lekker ik had de duiven gisteren lekker in bad gedaan en dat kon je van ochtend goed zien aan de duiven.Bij de doffers hoef ik niks uit te selecteren ik heb 24 weduwnaars en 3 kweek koppels en daar gaan we als alles meet goed gaat het nieuwe seizoen mee beginnen.Bij de duivinnen licht dat even anders daar zitten er 37 en dat moeten er 27 worden dus dat wordt even goed puzzelen wie wel en wie niet mogen blijven maar we laten de duiven lekker met rust en wachten rustig de rui af en daarna maken we ik de beslissing niet eerder.Ik neem wel de duiven altijd steeks wijs geproefd even in de hand dit om te kijken of alles goed gaat met de duiven maar zo op het eerste gezicht ziet alles er prima uit en mag ik niet mopperen morgen verzamel ik wat mest van de duiven en laat dit bij de dierenarts na kijken of alles in orden is en als alles in orden is hoef ik niks te doen en dat zelfde doen ik ook als ik de duiven weer wil gaan koppelen dan weet ik zeker dat ik alles heb uit gesloten voor en goede kweek en een goede rui.dus mijn advies heren duivenmelkers als je het zo zou doen kan er weinig of niets mis gaan en ben je er zeker van dat je er alles aan gedaan hebt om met gezonde duiven weer aan de start te komen .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.