Veel gebleseerde duiven valt mijn op

Wat ik hoor en ook zelf ervaar is dat er veel geblesseerde duiven thuis komen de blessures bestaan uit mank lopen en gekwetst aan de vleugel en het gekke vind ik dat bij alle duiven het aan de rechter kant is ik hoorde van Robin Richter ook dat bij hem het vooral om de rechter poot ging bij zijn duiven heeft dit te maken met de lossing blijven de duiven met hun ringen achter de randen hangen van de manden of zitten onze duiven onder aan in de wagen zodat met de lossing de duiven tegen de grond worden gedrukt ik heb dit zelf nog niet zovaak mee gemaakt als het een duif in het seizoen is dan is het veel maar drie dat is wel erg veel ik ben dan wel benieuwd of het alleen bij ons in de club is graag een reactie v.i.a mijn colum.

Gisteren liet ik mijn jongenduiven uit en op dat moment was het al 18 graden het was toen kwart over acht normaal 6 gradenmdus een groot verschil de jongen kwamen naar een uurtje terug en ik riep de duiven naar binnen toe normaal geen probleem maar 7 hadden geen zin en dachten be kijk het maar en gingen weer weg ik dacht oke even opletten als jongenduiven dat gaan doen dan gaan bij mijn de alarmbel al af want de colie licht zo op de loer zeker bij de jongenduiven de 7 jongenduiven kwamen naar 2 uur weer terug en ik haalde ze naar binnen toe dat dacht ik tenminste 4 waren er van mijn en drie niet dus nog drie te gaan deze kwamen pas laat in de namidag aan zetten vlug naar binnen gehaald maar het waren er maar twee de ander was weer een vreemde dus een jong tot op heden nog achter gebleven .

En dan vraag ik mijn altijd weer af waar zit dat duifje nu is het gepakt door de roofvogel of is het tegen een draad gevlogen je weet het niet maar het is altijd jammer .Wat ik wel weet dat is als mijn jongenduiven top in orden zijn gebeurd dit elk jaar bij mijn of ze komen terug met gebroken pootjes of de vleugel geblesseerd het is altijd wel wat en daarom heb ik zo een hekel aan de jongenduiven je kunt nog zo je best doen maar dat heb je niet in de hand .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.