Veel goede duiven achter gebleven

Afgelopen weekend veel goede duiven achter gebleven hoorden ik van veel liefhebbers en het gekke in dat verhaal is dat het allemaal hun beste duiven zijn zowel bij ons in de afdeling 7 als ook in afdeling 6 en die laatste afdeling begrijp ik echt niet de duiven willens en wetens gaan los laten terwijl jevweet dat devregen met bakken naar beneden kwam op de vlieglijn en het resultaat daarvan is veel goede duiven weg en dat zelfde geld ook voor afdeling 7 ook regen onderweg gehad maar bij ons wel in mindere maten maar dan toch veel goede duiven achter gebleven jammer daar korf je de duiven toch niet voor in .

Ik ben benieuwd wat het nu zaterdag weer gaat worden het weer ziet er niet veel belovend uit en zeker niet in Frankrijk regen is wat ze opgeven maar wel met eennzuid westen wind 3 dus als ze een gaatje zien om te kunnen lossen dan gokken ze op de wind .Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren als het weer het wdder niet toe laat gaan we dan weer van de lijn af of is het uitstellen naar zondag en dan is het weer beeld het zelfde als zaterdag ik ben benieuwd..

Ik hoor ook veel duivenmelkers klagen over gewonden duiven die thuis komen na de vluchten en veelal met hun vleugel of poot problemen. Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn heeft het misschien te maken met de lossing zitten de duiven helemaal onderop zodat als de deuren open gaan onze duiven tegen de grond worden geklapt. En wat betreft de pootjes dan denk ik al snel aan de opstaande randen van de manden waar ze in worden vervoerd daar kunnen de duiven met hun ringen daar achter blijven haken dat is tenminste mijn iedee .Maar het zou ook heel goed mogelijk kunnen zijn dat de hoog spannigs kabels onderweg het probleem zijn  maar in dit geval is het gissen en die het weet is de duif zelf maar die kan je het helaas niet vertellen .

Zaterdag gaan er 23 duiven mee op de vlucht en laat ik een duif thuis de duiven moeten 400km vliegen met een zuid westen wind . Gisteravond is mijn jaarling doffer gelukkig weer gaan eten en vliegt zijn broedkooi weer in en uit ik kijk even hoe hij zich gaat houden en dan als hij weer top is mag hij volgende week weer mee op een Vitesse vlucht maar alleen als hij echt wdder goed mee traind anders is het voor hem einde seizoen . Deze duif heb ik aangeschaft bij Jhon bode en deze kwam uit het allerbeste en dat liet hij ook al zien dus zuinig op zijn .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.