Veel vluchten op zaterdag

Het was een heel druk in de lucht duizenden duiven zowel oud als jong moesten hun weg naar huis terug vinden ik zelf had 28 jongenduiven op een afstand van 109 km anderen duivenmelkers hadden vluchten van 1000 km en weer anderen van 630 km en voor mijn was het maar een laatste oefenvlucht en ik was best tevreden van de 28 jongenduiven die mee waren zijn er tot en met vandaag 26 terug ik mis er nu nog twee dus dat valt mee ik hoorde wel dat bij veel duivenmelkers toch nog wel heel veel jongen onderweg zijn.ik moet wel zeggen dat het weer behoorlijk wisselvallig was het was op een gegeven moment heel warm en op sommige plekken was de lucht behoorlijk zwart aan het worden en wat ik ook zag was dat de afdelingen behoorlijk kort op elkaar aan het lossen waren en met de jongenduiven is dat niet best en dan is het druk in de lucht waar komen de jongenduiven in terecht welk koppel pakken zij dat zijn allemaal factoren die op die dag mee spelen en zeker niet bevorderlijk voor de jongenduiven en gezien het verloop in alle afdelingen is dat volgens mijn de reden dat bij de een en weer bij de andere liefhebbers de grote verliezen en verschillen zitten.Ik wil wel weer alle prijs winnaar van hartelijk feliciteren en zeker Ferry de kok uit Almere weer een supper uit slag goed gedaan man p.s neem dit keer maar geen gebak of worst mee wij je duiven vrienden zitten nog vol van de afgelopen week was echt even te veel Ferry die gevulde koek met 8 man maar nog bedankt en nu op naar Duffel de eerste officiƫle vlucht en hoop dat je het net zo goed doet dan maar deze twee heb je in je zak dat moeten wij nog maar zien te doen. Ps de 10 jongenduiven voor 2021 kom ik wel in januari op halen .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.