Vlucht twee

Vanavond heb ik de doffers en de duivinnen weer ingekorft voor een vlucht van 175 km voor mijn duiven. In mijn ogen waren de duiven goed inorde de afgelopen week hebben de duiven goed getraind en het was een lust omdat te zien dus heb ik goede hoop voor zaterdag .

Ik heb 40 duiven mee gegeven 22 doffers en 19 duivinnen ik heb een doffer verspeelt van de afgelopen week en ik heb 6 duivinnen thuis gehouden ik wil dat als de duiven thuiskomen er toch wat duiven in het hok zitten en zeker voor mijn doffers ,ik moet daar echt aan wennen dat al mijn duiven mee zijn op de vlucht ,maar ik blijf gewoon door spelen.

De dakdekkers die zijn vrijdag geweest en waren smidags al klaar met het dak en de schuur en dat voor mijn wel een opluchting geen mensen op het dak zaterdag dus geen stress top .

Het was weer druk in de vereneging en wat ik zo kon zien weer veel duiven helaas moest ik snel weg kreeg een telefoontje dat er een waterleiding was gesprongen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten .Heb onderweg even Bas Tiel gebeld omdat te melden en de mensen even namens mijn een goede vlucht toe te wensen sorry .

Ik heb de jongenduiven nu zo dat als deze zijn uit gevlogen ik een keer fluit en deze nu recht streeks van uit de lucht op de planken neer strijken en zonder aarzelen naar binnen toe gaan .

Ploegje twee gaan ook al de lucht in behalve de laatste twee van Joël die nog even niet maar deze zitten wel al buiten dus dat gaat ook de goede kant op .

Even kort samengevat ik mag voor als nog niet mopperen en alles gaat eigelijk zonder stress en dat is gewoon heel prettig. Ik had het daar nog  gisterenavond even met Robin Richter over hoe ontspannen en gemakkelijk het eigelijk is ,je pakt gewoon de doffers en de duivinnentje uit het hok zonder dat je de duiven heb getoont voor is dat geheel nieuw en zeker voor de oudere duiven ook natuurlijk maar de duiven gaan veel rustiger de manden in en zonder stress.

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.