Voeren en rust

De kunst van het voeren dat is wat je vandaag de dag hoort je moet voeren volle bak ja maar wat is nu eigelijk volle bak voeren is dat er de hele dag voer in de hokken staat of gewoon de duiven smorgens na hun trainen normaal voeren en na de avond training een bepaalde tijd laten eten tot dat het genoeg is wand daar zit volgens mijn wel een groot verschil in .

Ik hoorden van een duivenmelker uit mijn club dat mijn duiven wat te licht waren ik dacht oké daar moet ik dan even op letten maar wat is licht ik korf mijn hele leven al de duiven in van veel liefhebbers en bij elke nieuwe mand denk ik is dit het nu of wat voelen ze anders aan dan de mijnen en dan komt de vlucht en dan draaien deze mannen hun duiven gewoon voor je dus zeg het maar waar zit dat hem dan in .

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hun betere duiven hebben maar daar geloof ik niet in bij elke duivenmelker zitten goede duiven op de hokken maar ik geloof wel in het begeleiden van de duiven en zeker de voorbereiding naar de vluchten toe en of dat nu in het voeren zit of het weg brengen van de duiven alles moet met elkaar kloppen en als dat niet het geval is dan moet je zoeken tot dat je het juiste hebt gevonden wat bij jou duiven het beste past en de beste graad meter is dan de vluchten de duif laat je wel zien of je op de goede weg bent.

Zaterdag is de wind weer naar het noorden gedraaid kracht 3 het blijft droog maar wel aan de koude kant de duiven krijgen het weer niet voor niks en moet zoals het er nu naar uit gaat ziet  vier uur in de lucht hangen ik hoop dat de 23 duiven die mee gaan er klaar voor zijn een blijft er thuis dat is de duif met zijn vleugel hij vliegt weer goed mee maar als hij is uit getraind dan trekt hij toch nog met zijn vleugel en dat is voor mijn de reden dat hij thuis blijft en ik probeer hem dan over veertien dagen weer te spelen op een Vitesse vlucht .toen was de lucht nog blauw nu alleen maar donker en regen.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.