Voor bereiding naar de kweek toe.

Hoe ik de duiven voorbereid naar de kweek toe .
Ik probeer zo veel mogelijk zonder licht te werken of liever gezegd ik doe dat helemaal niet. Van andere liefhebbers hoor ik dat ze dit wel doen en zelfs ook nog voor ze de duiven gaan koppelen. Persoonlijk denk ik dat dit niet hoeft maar daar zijn de meningen verschillend over. Iedereen moet doen zoals hij denkt dat het goed is. Ik zelf verzorg mijn duiven altijd het zelfde in de rui tijd en voer de duiven dan ook op een vaste tijd. Ik kan je wel vertellen dat de rui tijd heel zwaar is voor de duiven ze zijn dan behoorlijk vatbaar. De weerstand word dan wat minder je moet dan wel goed op je duiven gaan letten en daar bedoel ik mee goed kijken of ze wel allemaal goed zitten en niet in mekaar gaan zitten want dan moet je meteen in grijpen.  Maar wat je eigenlijk moet doen is de duiven zoveel mogelijk met rust laten en ze goed verzorgen dan komt het van zelf goed. Als de rui dan zijn hoogte punt voor bij is en de duiven bijna allemaal de rui goed hebben door staan dan pak ik regelmatig een paar duiven in mijn hand om te kijken of ze niet te zwaar zijn geworden, want dit komt regelmatig voor in de wintermaanden. Dit heeft namelijk met roofvogels te maken, dit is voor veel duivenmelkers de grootste plaag zo ook bij mij. Als ze te zwaar zijn maakt dat ze een makkelijkere prooi. Maar ik ben nu 5 weken geleden begonnen om de duiven toch maar los te laten normaal doe ik dit niet maar ik heb gemerkt dat de duiven inderdaad wat gingen aan vetten en dat wil ik nu voor zijn. De duiven doen het goed ik zie dat zin hebben om te vliegen en dat de duiven mooie op gewicht komen. Ik pas wel mijn voersysteem daar op aan want als ze trainen dan moet je wel iets meer voer gaan geven je merkt dat aan de duiven. Ze vragen gewoon om meer dan zie je ze kijken van zeg baas is dit alles wat ik krijg. Ik heb besloten om op 1 januari de duiven te gaan koppelen ik heb er volgens mij alles  aan gedaan om ze er naar toe te brengen en als ik het zo zie en hoor dan zijn zij er klaar voor word vervolgd.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.