Waar ik zo bang voor was is uit gekomen

Het is een uur in de nacht als ik dit aan het schrijven ben .

Waar ik al weken bang voor was is gisteren en over schrijf is bij mijn uit gekomen en noem ik de dag  van gisteren de black vrijdag .

Van de 49 jongenduiven ben ik er meer dan de helft van kwijt deze zijn niet terug gekomen op mijn hokken .Ik heb er alles aan gedaan om mijn jongenduiven zo goed mogelijk voor te gaan  bereiden op de vluchten en heb ze zelf veel zelf veel weg gebracht om er voor te zorgen dat ze op een goede manier moesten leren om naar huis terug te kunnen komen en alle keren dat ik mijn jongenduiven zelf heb weg gebracht en dat is zeker wel 25 keer geweest had ik nog geen een jongen duif verspeeld .

Maar gisteren was het even anders en zoals ik al had geschreven en wat je ook op de foto kon zien was het weer niet echt optimaal de lucht zat overal pot dicht en dat is zeker gezien voor de Jongenduiven niet goed en zeker niet als ze voor het eerste keer mee moesten ik kon het dan ook niet begrijpen waarom de jongenduiven werden gelost het mocht dan in Duffel mooie weer zijn maar gezien het verloop van de vlucht was het op de gehele vlieg lijn dus niet goed kijk maar naar de aankomst van de duiven .

Voor mijn is dit nu echt de druppel ik zal bij deze afdeling geen duif meer inkorven en heb dan ook gisteren gelijk een melding gedaan bij het nummer 144  ik heb de foto’s die ik smorgens heb genomen gelijk mee gestuurd als bewijs voering zodat de mensen kunnen zien in welke omstandigheden onze jongenduiven naar huis toe moeten komen .Ook heb ik gelijk een mail gestuurd naar het n.p.o en ze hier van op de hoogte gebracht , deze keer laat ik het hier niet bij zitten en wat anderen duivenmelkers daar van mogen vinden dat interesseert mijn geen eene moer het zijn mijn duiven ik ben daar verantwoordelijk voor maar als er door de afdeling 7 word besloten na dat ze overleg hebben gehad met het i.w.b dat vrijdag de beste dag is voor de vlucht dan houd ik hun verantwoordelijk voor wat daar gisteren is gebeurd wand zei hebben besloten om mijn jongenduiven die op dat moment dat ik deze mee geef en op dat moment ook hun verantwoordelijkheid is geworden om deze te gaan lossen met als resultaat duiven weg .

Het is denk ik nu tijd geworden om afscheid te gaan nemen van de duivensport de tijd die ik hier al meer dan 46 jaar in heb gestoken is goed geweest het is niet meer leuk wand elke week is er wel wat en zoals ik al eerder heb geschreven de motivatie is zeker gezien het resultaat van gisteren gezakt naar nul en daarom zal ik dan ook alles te koop gaan zetten van het einde van het seizoen en zal ik afscheid gaan nemen van de duivensport ik blijf wel lid in mijn vereniging om daar gewoon mijn functie te blijven vervullen maar nogmaals ik zelf zal ik geen duiven meer gaan spelen het is goed zo .Ik zelf kan hier niet meer mee om gaan om elke week weer die teleurstelling te moeten zien ,en ook gezien de klimaatverandering zal het er alleen maar erger op gaan worden .

In al die jaren heb ik nog nooit mee gemaakt dat ik zoveel duiven op een vlucht ben kwijt geraakt voor mijn is dit echt onbegrijpelijke waarom wel de andere thuis en niet de rest die vraag stel ik mijn dan ik blijf daar maar aan denken het is nu twee uur in de nacht en dan kijk ik naar buiten en dan denk bij mijn zelf waar zitten mijn duiven wat gaat er in die kopjes van de duifjes om . Ik ben op dit moment even de weg kwijt en kan het maar niet bevatten wat er vandaag is gebeurd ,ik weet op een vlucht kunnen er altijd wat duiven achter blijven dat is natuurlijk vervelend en dat is de realiteit waar gewerkt word vallen ook spaanders maar vandaag is het black vrijdag .zo kwamen mijn duiven thuis en pas tegen later in de midag werd het wat beter maar toen was het leed al geschiet

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Waar ik zo bang voor was is uit gekomen

 1. Henk Keizer zeggen:

  Hier een bericht uit Terapel.
  Het is iid verschrikkelijk de laatste tijd met het weer.
  maar kop op Henk het wordt ook wel weer goed kerel.
  Duiven houden was vroeger iid mooier maar we zullen ons nu
  moeten aanpassen.
  Het valt ook niet mee voor diegene die verantwoordelijk zijn voor
  de lossing.
  Mijn vader zaliger zei altijd,geniet van het leven,het duurt maar even
  Maar het valt niet mee.
  Veel sportgroeten uit terapel en schrijf maar mooi door met je stukjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.