Waar worden de prijzen verdiend

Waar worden de prijzen verdient als ik het goed heb onthouden dan denk ik persoonlijk in de wintermaanden. En waarom ik dat denk is volgens mijn dan begind voor de duiven de aller belangrijkste tijd. want dan begind de rui tijd voor de duiven en als deze goed verloopt zonder dat er gekken dingen kunnen gebeuren en je duiven in alle rust aan hun rui periode kunnen  gaan dan liggen daar de grondbeginselen van het nieuwe duivenseizoen. Want ik vaak hoor is dat heel veel duivenmelkers zeggen ik doe helemaal niks in de wintermaanden aan mijn duiven alleen voeren en een beetje schoonmaken dat is wat de meeste zeggen .Ik zelf denk dat dat ook de liefhebbers zijn die het minst hard mee vliegen en die tevreden zijn met een prijsje en daar is niks mee mee maar wil je je met de aller beste duivenmelker mee doen dan begind het nieuwe seizoen al echt in de maanden oktober november en december dat zijn volgens mijn de belangrijkste maanden en dan hebben de duiven volgens mijn al je aandacht nodig kijken en op serveren dat is wat je moet doen kijken hoe je duiven zich gedragen en of duiven goed door de rui heen komen dat is heel belangerijk. Iedere duivenmelker weet als de rui periode is aan gebroken dan zijn je duiven sneller vatbaarder voor de ziektes die liggen stilletjes op de loer en dat is dan ook wat ik bedoel met je duiven blijven op serveren en zo nodig bij staan als het dan moet . Laat je mest van de duiven onderzoeken of er geen ziektes aanwezig zijn in de mest neem een of twee duiven mee naar de dierenarts je moet alles zien voor te blijven en uit te sluiten en zorg er voor dat je duiven tip top in orden zijn. Als dat dan het geval is dan kan je met een geruststellend gevoel beginnen aan je nieuwe voorbereiding van het seizoen 2020 .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.