Wat gebuurd er nu

Mijn jongenduiven top in orden trainen supper luisteren goed en dat elke dag weer dus niks aan de hand maar dan opeens van uit het niets de duiven kwamen wat eerder terug van hun training en ik zag meteen dat daar twee jongen gewond tussen zaten vervelend maar dat kan natuurlijk gebeuren snel naar binnen geroepen en de gewonden jongen even verzorgd.de volgende dag de jongenduiven gewoon weer los en weg waren de duifjes en zoals gewoonlijk na een goede anderhalf uur te hebben getraind de duifjes binnen geroepen en wat mijn meteen opviel was dat de jongenduiven wat treuzelend binnen kwamen ik dacht misschien iets teveel eten gehad maar ze waren binnen.De volgende ochtend eerst de oude duiven los en toen deze klaar waren naar het jongen duivenhok de deur op en ik schrok me de ………. Ik zag overal groene mest en voer liggen dat was foute boel en ik zag het gelijk aan de jongenduiven oké geen paniek even mijn duiven vriend Willem gebeld en deze had gelukkig wat staan dat ik gelijk kon gaan geven aan de jongenduiven.De volgende dag was het nog erger geworden de duifjes aten niet meer en ik zag in mijn oog hoek een duifje stil in het hoekje liggen deze was helaas overleden en op dat moment zakt de moet je in de schoenen en was ik even van slag de doden jongen staat nu op vier en ik denk dat er nog wel een paar zullen gaan volgen dit gun ik mijn ergste concurrent nog niet.Gisteren contact gehad met mijn duiven vriend Ton Mennering en deze heeft mijn gezegd gelijk enten met …………… Heb alles nu in huis huis en de duiven worden vandaag door de dierenarts nagekeken en gelijk met ……….. geënt wat een ellende dit is voor mijn even nieuw ik had al wel gehoord en gelezen dat bij vele liefhebbers de jongen stuk voor stuk aan het dood gaan waren maar dan denk je wat vervelend maar nu het bij mijn zelf is dan springen de tranen je in de ogen je ziet wat er gebeurt en je staat op dat moment echt machteloos dus liefhebbers let goed op jullie jongenduiven.

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.